Πρώτη προτεραιότητα του Αλέξη Τσίπρα η διαχείριση της τραγωδίας στο Μάτι

Πρώτη προτεραιότητα του Αλέξη Τσίπρα η διαχείριση της τραγωδίας στο Μάτι
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έξω από το Μέγαρο Μαξίμου Eurokinissi

Ο πρωθυπουργός πραγματοποιεί απανωτές συσκέψεις με τους συνεργάτες του και τους αρμόδιους υπουργούς εξετάζοντας την διαχείριση της κρίσης και σε πολιτικό επίπεδο

Την «επόμενη μέρα» από τις καταστροφικές φωτιές και σε πολιτικό επίπεδο αρχίζει σιγά σιγά να σχεδιάζει το Μαξίμου γνωρίζοντας ότι η αντιπολίτευση προτίθεται να ανεβάσει τους τόνους ζητώντας και την απόδοση πολιτικών ευθυνών.

Ο πρωθυπουργός ενημερώνεται ενδελεχώς για τις εξελίξεις που έχουν ως επίκεντρο την τραγωδία στο Μάτι από τους αρμόδιους υπουργούς συγχρόνως όμως εξετάζει με τους στενούς του συνεργάτες και την διαχείριση της καταστροφής ως προς το πολιτικό της σκέλος. Το Μαξίμου περιμένει να περάσουν οι ημέρες και να περιοριστεί η φόρτιση για τα δραματικά γεγονότα προκειμένου να αντιληφθεί τον αντίκτυπο που έχει στην κοινωνία η εθνική τραγωδία στην Ανατολική Αττική.

Στο μεταξύ η κυβέρνηση κλήθηκε να αντιμετωπίσει και την μίνι κρίση που προκάλεσε η τροπολογία για τους μισθούς προέδρων ΔΕΚΟ καθώς παρά την απόσυρσή της θεωρήθηκε πρόκληση το να εγκρίνονται αυξήσεις σε μία χρονική στιγμή που δοκιμάζεται η χώρα. Βεβαίως επρόκειτο για μία δρομολογημένη από καιρό «διόρθωση» για τους προέδρους των ΔΕΚΟ που έχουν περάσει στην εποπτεία του Υπερταμείου και είχε την έγκριση των θεσμών, όμως οι εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν δεν βοήθησαν τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς.

Όπως και να’ χει ο Αλέξης Τσίπρας και οι επιτελείς του γνωρίζουν ότι ακολουθούν εξίσου σκληρές και δύσκολες ημέρες με την αντιπολίτευση να εμφανίζεται έτοιμη ακόμη και για την απόδοση ποινικών ευθυνών και την κοινωνία μουδιασμένη ως προς το μέγεθος της τραγωδίας.

Η κυβέρνηση έχει ζητήσει αναλυτικά στοιχεία από τους υπουργούς για τις οικιστικές παρεμβάσεις που έγιναν στην πληγείσα περιοχή τις τελευταίες δεκαετίες και συγχρόνως ενθαρρύνει την διενέργεια ερευνών σε όλα τα επίπεδα για να φωτίσει η υπόθεση σε όλες τις πτυχές της. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης έκανε λόγο σε παρέμβασή του για ανάγκη επανασχεδιασμού εντάσσοντας τις αναγκαίες αλλαγές στην νέα εθνική αναπτυξιακή στρατηγική.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα