Πρωτόπαππας: Η “χαλαρή ομοσπονδία” δεν έχει τύχη, θα ενοποιήσουμε τα όργανα

Πρωτόπαππας: Η “χαλαρή ομοσπονδία” δεν έχει τύχη, θα ενοποιήσουμε τα όργανα
Ο Βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Χρήστος Πρωτόπαππας Eurokinissi

Το στέλεχος του ΚΙΝΑΛ και πρώην υπουργός των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Πρωτόπαππας, μίλησε στον News 24/7 για την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ από το εγχείρημα, τη στάση Θεοχαρόπουλου και Παπανδρέου και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ πως με τα στελέχη που συνεργάζεται δεν μπορεί να ασκήσει προοδευτική πολιτική.

Για την προοπτική του Κινήματος Αλλαγής μετά την αποχώρηση του επικεφαλής της ΔΗΜΑΡ Θ. Θεοχαρόπουλου μίλησε ο Χρήστος Πρωτόπαπας (στέλεχος του ΚΙΝΑΛ και πρώην υπουργός) στον News24/7 στους 88,6 και στην εκπομπή “Παιχνίδια εξουσίας” των Βασίλη Σκουρή και Αγγελικής Σπανού. Και πρόσθεσε: “Η πλειοψηφία των εκλεγμένων στην ΚΕ του ΚΙΝΑΛ από τη ΔΗΜΑΡ θα παραμείνουν. Ο κ. Θεοχαρόπουλος φαίνεται ότι εκφράζει λιγότερους από τους μισούς. Ο κ. Μαλέλης θα παραμείνει οπωσδήποτε”.

Για τον κ.Θεοχαρόπουλος είπε πως αν απείχε της διαδικασίας ψήφισης της συμφωνίας των Πρεσπών δεν θα υπήρχε θέμα διαγραφής του, ενώ σχολιάζοντας τη συνέντευξη του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στην ΕφΣυν υπογράμμισε πως δεν δημιουργεί πρόβλημα καθώς κρίνει αρνητικά σημεία στη συμφωνία των Πρεσπών παρά τη γενικώς θετική του στάση και αρνείται την εργαλειοποίηση του θέματος από τον ΣΥΡΙΖΑ. “Θα τον δούμε στα ψηφοδέλτια του ΚΙΝΑΛ” είπε συμπληρώνοντας πως η εκλογική περιφέρεια είναι θέμα που θα το συζητήσει ο κ.Παπανδρέου με την κα.Γεννηματά.

Σε ερώτηση για τον προοδευτικό πόλο που θέλει να συγκροτήσει ο ΣΥΡΙΖΑ με τη συνεργασία ευρύτερων δυνάμενων ο κ.Πρωτόπαππας κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ πως αυτό που θέλει είναι να δημιουργήσει έναν πόλο εξουσίας. “Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κάνει προοδευτική πολιτική και άρα δεν μπορεί να διαμορφώσει προοδευτικό πόλο με τον κ. Παπαγγελόπουλο τον κ. Ζουράρι και την κα Παπακώστα” είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος για το εγχείρημα του ΚΙΝΑΛ επεσήμανε τα εξής: “Στο έκτακτο συνέδριο του ΚΙΝΑΛ τα υπάρχοντα κόμματα δεν θα διαλυθούν αλλά πρέπει να κάνουν ένα βήμα πίσω, να αδρανοποιηθούν όπως έχει κάνει ήδη το ΠΑΣΟΚ του οποίου τα όργανα δεν συνεδριάζουν, έχουμε ρίξει όλο το βάρος μας στο Κίνημα Αλλαγής. Η χαλαρή ομοσπονδία δεν έχει τύχη, θα ενοποιήσουμε τα όργανα, θα υπάρχουν ιδεολογικές τάσεις που δεν θα είναι απολύτως ταυτισμένες με κόμματα. Ο κ. Θεοδωράκης δεν άντεχε το εγχείρημα, ήθελε να κρατάει καθένας τη βαρωνεία του και το τιμάριό του.

Ακούστε το απόσπασμα της συνέντευξης του κ.Πρωτόπαππα στον News 24/7 στους 88.6:

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα