Προϋπολογισμός 2022: Υπερψηφίστηκε με 158 “ναι”

Προϋπολογισμός 2022: Υπερψηφίστηκε με 158 “ναι”

Με 158 "ναι" υπερψηφίστηκε στη Βουλή ο τακτικός προϋπολογισμός του 2022. Σφοδρή αντιπαράθεση για πανδημία και ακρίβεια.

Μετά από 60 και πλέον ώρες συζήτησης, ομιλίες των πολιτικών αρχηγών, κοινοβουλευτικών εκπροσώπων και βουλευτών ολοκληρώθηκε η συζήτηση στη Βουλή για τον τακτικό προϋπολογισμό του 2022, ο οποίος και υπερψηφίστηκε με 158 “ναι” έναντι 142 “όχι.

Προηγήθηκε αντιπαράθεση ανάμεσα σε Κυριάκο Μητσοτάκη και Αλέξη Τσίπρα, αίτημα για εκλογές, ατόπημα του Γ. Γεραπετρίτη που προκάλεσε αντιδράσεις στην αξιωματική αντιπολίτευση, αλλά και “mea culpa” του πρωθυπουργού για τις ΜΕΘ.

Σκληρή αντιπαράθεση για πανδημία και ακρίβεια

Έντονη ήταν η αντιπαράθεση μεταξύ των πολιτικών αρχηγών και δη του αρχηγού της Αξιωματικής αντιπολίτευσης και του πρωθυπουργού, με τον Αλέξη Τσίπρα να ζητά εκλογές ώστε “να παραιτηθεί η κυβέρνηση των ενόχων” και τον Κυριάκο Μητσοτάκη να απαντά πως “θα εξαντλήσουμε την τετραετία”, καθώς “αν υπάρχει ένας κερδισμένος από τις πρόωρες εκλογές αυτός είμαι εγώ, όχι εσείς”.

Οι τόνοι ανέβηκαν πολλές φορές στη Βουλή, ενώ τα αίματα άναψαν όταν τον Αλέξη Τσίπρα στο βήμα διαδέχτηκε ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης με την ατάκα “ώρα να πηγαίνετε κύριε πρόεδρε” που προκάλεσε την έντονη αντίδραση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και την απάντηση του αρχηγού του κόμματος που είπε “δεν είστε αρχηγός κόμματος, ούτε καν εκλεγμένος για να κάθομαι να σας ακούω”.

Παράλληλα, ανακοινώθηκαν πέντε μέτρα στήριξης από τον Χρήστο Σταϊκούρα, αλλά και τρία μέτρα για την ενεργειακή ακρίβεια.

Στο πεδίο αντιπαράθεσης φυσικά, εκτός από τις ανατιμήσεις και την ενέργεια, βρέθηκε και η πανδημία, με τον πρωθυπουργό να κάνει λόγο για “λάθος διατύπωση” περί διασωληνώσεων εκτός ΜΕΘ, ενώ αναφέρθηκε και στη μελέτη Τσιόδρα-Λύτρα επιμένοντας ότι το Μαξίμου δεν γνώριζε.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα