Πτώση Mirage 2000: Συλλυπητήρια και φόρος τιμής από την πολιτική ηγεσία στον πιλότο

Πτώση Mirage 2000: Συλλυπητήρια και φόρος τιμής από την πολιτική ηγεσία στον πιλότο

Σύσσωμη η πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της χώρας εκφράζει τη θλίψη για τον χαμό του πιλότου του Mirage 2000, που συνετρίβη ανοιχτά της Σκύρου

Τα συλλυπητήριά της εκφράζει η πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της χώρας, για τον χαμό του χειριστή Γιώργου Μπαλταδώρου του Mirage, που συνετρίβη το μεσημέρι της Πέμπτης ανοιχτά της Σκύρου.

Τσίπρας για τον πιλότο του Mirage: Έφυγε την ώρα του καθήκοντος

Τα συλλυπητήρια του για το θάνατο του χειριστή του Mirage εξέφρασε με ανακοίνωση του ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας: “Σήμερα χάσαμε ένα σπουδαίο πιλότο της Πολεμικής μας Αεροπορίας, που έφυγε την ώρα του καθήκοντος. Η οδύνη όλων μας είναι μεγάλη. Η σκέψη μας βρίσκεται στην οικογένεια και τους συναδέλφους του. Εκ μέρους της Ελληνικής Πολιτείας εκφράζω τη βαθιά μου ευγνωμοσύνη και τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια.”

Μητσοτάκης: Ήρωας ο Σμηναγός Γιώργος Μπαλταδώρος

Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης σε δήλωση του ανέφερε: «Εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη για το θάνατο του Σμηναγού μας Γιώργου Μπαλταδώρου. Έδωσε τη ζωή του εν ώρα καθήκοντος, για την προάσπιση της εθνικής μας κυριαρχίας. Του οφείλουμε ευγνωμοσύνη, τον τιμούμε ως ήρωα και θα σταθούμε δίπλα στους δικούς του. Η μνήμη του ας γίνει πηγή θάρρους για τις Ένοπλες Δυνάμεις μας. Και έμπνευση συνετής αποφασιστικότητας για ολόκληρο το λαό μας».

Κουβέλης: “Θρηνούμε την απώλεια του γενναίου και εκλεκτού τέκνου της χώρας μας”

Τη θλίψη του για την απώλεια του σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Φώτης Κουβέλης, σε δηλώσεις του στο 1ο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας.

Συγκεκριμένα ο κ. Κουβέλης δήλωσε: «Θρηνούμε την απώλεια του γενναίου και εκλεκτού τέκνου της χώρας μας. Του σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου. Ανήκει στο Πάνθεον των Ηρώων. Εκφράζω τα συλλυπητήρια μου στην οικογένεια του και στις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας. Η απώλεια είναι οδυνηρή. Ήταν ένας αφοσιωμένος αξιωματικός της αεροπορίας. Λάτρευε τη δουλειά του. Είχε υψηλό το φρόνημα και υπηρετούσε το καθήκον με αυταπάρνηση. Η οδύνη είναι τεράστια για όλους μας».

Αναφορικά με τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το δυστύχημα ο ΑΝΥΕΘΑ τόνισε: «Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουμε από τις στρατιωτικές αρχές, επέστρεφαν από μια αναχαίτιση δυο τουρκικών αεροσκαφών, η οποία αναχαίτιση δεν έγινε, διότι είχαν ήδη φύγει τα τουρκικά αεροσκάφη προς την Τουρκία. Έτσι επέστρεφαν στη βάση τους στη Σκύρο και 9 μίλια πριν πλησιάσουν στο νησί, ο δεύτερος πιλότος, γιατί ο αείμνηστος Γιώργος Μπαλταδώρος ήταν ο αρχηγός της αποστολής, έχασε ξαφνικά το πρώτο αεροσκάφος, το οποίο έπεσε στη θάλασσα. Έτσι λοιπόν χάθηκε ο γενναίος αυτός άνθρωπος. Συνεχίζονται οι έρευνες στο συγκεκριμένο σημείο. Κατηγορηματικά, ο θάνατος του πιλότου μας του Γιώργου Μπαλταδώρου δεν έχει σχέση με αναχαίτιση. Εννέα μίλια πριν φθάσει στη Σκύρο χάθηκε το αεροσκάφος μαζί με τον Γιώργο Μπαλταδώρο».

Γεννηματά: Βαθιά θλίψη και οδύνη για τον σμηναγό

«Βαθιά θλίψη και οδύνη για τον σμηναγό της Πολεμικής μας Αεροπορίας που έπεσε πάνω στο καθήκον. Η πατρίδα τον τιμά. Τα ειλικρινή συλλυπητήριά μου στην οικογένεια του», ανέφερε σε ανάρτησή της στα κοινωνικά δίκτυα η Φώφη Γεννηματά για τον θάνατο του πιλότου της Πολεμικής Αεροπορίας.

Η κ. Γεννηματά επικοινώνησε με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ ναύαρχο Ε. Αποστολάκη εκφράζοντας τα συλλυπητήριά της.

Κικίλιας: Θρήνος για την Ελλάδα και τις Ένοπλες Δυνάμες

Τη θλίψη του για την απώλεια του Έλληνα πιλότου εξέφρασε ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ, Βασίλης Κικίλιας.

«Θρήνος για την Ελλάδα και τις Ένοπλες Δυνάμεις μας. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του πιλότου μας και στην Πολεμική Αεροπορία. ΑΘΑΝΑΤΟΣ!», έγραψε στο λογαριασμό του στο twitter ο βουλευτής της ΝΔ.

Λοβέρδος: ‘Εχασε τη ζωή του υπηρετώντας την πατρίδα

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΣΥ Ανδρέας Λοβέρδος δήλωσε: “Ο τραγικός θάνατος του Σμηναγού της Πολεμικής Αεροπορίας Γιώργου Μπαλταδώρου συγκλονίζει το πανελλήνιο. Εκφράζουμε την οδύνη μας και τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στην Πολεμική Αεροπορία. Ο Σμηναγός Γιώργος Μπαλταδώρος έχασε την ζωή του υπηρετώντας την πατρίδα.”

ΚΚΕ: Οι Έλληνες πιλότοι ρισκάρουν τη ζωή τους εξαιτίας της τουρκικής επιθετικότητας που κλιμακώνεται με ανοχή του ΝΑΤΟ

Το ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του αδικοχαμένου πιλότου του μαχητικού αεροσκάφους. Οι Έλληνες πιλότοι ρισκάρουν τη ζωή τους για να αντιμετωπίσουν την τουρκική επιθετικότητα στο Αιγαίο, η οποία κλιμακώνεται στο πλαίσιο της γενικότερης όξυνσης στην περιοχή, και με την ανοχή του ΝΑΤΟ. Από την πρώτη στιγμή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, επικοινώνησε με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας Φ. Κουβέλη, προκειμένου να ενημερωθεί για το τραγικό συμβάν.

Τζιτζικώστας: Δεν υπάρχουν λόγια για τη σημερινή τραγωδία

“Δεν υπάρχουν λόγια για τη σημερινή τραγωδία. Συλλυπητήρια στην οικογένεια του Έλληνα πιλότου, στην Πολεμική Αεροπορία και στις Ένοπλες Δυνάμεις”, έγραψε στο Twitter ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

Τη θλίψη της εκφράζει η Ένωση Κεντρώων για τη θυσία ακόμα ενός ήρωα

Τη θλίψη της για τον χαμό του πιλότου της Πολεμικής Αεροπορείας εκφράζει, με ανακοίνωσή της, η Ένωση Κεντρώων.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του κόμματος, «η Ένωση Κεντρώων εκφράζει τη βαθύτατη τη θλίψη της για τη θυσία ακόμα ενός ήρωα της Πολεμικής μας Αεροπορίας, που χάθηκε στον βωμό της υπεράσπισης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας. Τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του, είμαστε δίπλα της αυτές τις δύσκολες στιγμές».

Συλλυπητήρια από τον αρχηγό της Ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας και της πρεσβείας του Ισραήλ

Τα βαθύτατα συλλυπητήριά τους για την τραγική απώλεια του σμήναρχου Γιώργου Μπαλταδώρου εκφράζουν η πρεσβεία του Ισραήλ και ο αρχηγός της Ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας. Η πρεσβεία του Ισραήλ, όπως αναφέρει η ίδια στον λογαριασμό της στο Twitter, και ο αρχηγός της Ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας, υποστράτηγος Άμικαμ Νόρκιν (Amikam Norkin) εκφράζουν τα βαθύτατα συλλυπητήριά τους στην οικογένεια του σμήναρχου Γιώργου Μπαλταδώρου και στην Ελληνική Πολεμική Αεροπορία για την τραγική απώλεια του.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα