Σαμαράς: Μιλάνε για κόκκινες γραμμές και τη χώρα την πάνε γραμμή στο Μνημόνιο

Σαμαράς: Μιλάνε για κόκκινες γραμμές και τη χώρα την πάνε γραμμή στο Μνημόνιο

Επίθεση στην πολιτική που ακολουθεί η νέα κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρώην Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς από την τροσυνδιάσκεψη της ΝΔ στη Ξάνθη. "Φιάσκο η διαπραγμάτευση – Η κυβέρνηση παρακαλά για νέο μνημόνιο", τόνισε (Vid)

Στην πόλη της Ξάνθης βρέθηκε το Σάββατο ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, και πρώην Πρωθυπουργός, κ. Αντώνης Σαμαράς στο πλαίσιο προσυνδιάσκεψης του κόμματος στην περιοχή με θέμα την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ο κ. Σαμαράς συναντήθηκε και συνομίλησε αρχικά με στελέχη του κόμματος από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ενώ στη συνέχεια τοποθετήθηκε κατά τη διάρκεια της προσυνδιάσκεψης, της δεύτερης κατά σειρά της ΝΔ, μιλώντας κυρίως για θέματα σχετικά με την κυβέρνηση αλλά και τις διαπραγματεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Ο πρώην Πρωθυπουργός χαρακτήρισε την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, “αριστερά του τίποτα” ισχυριζόμενος πως η χώρα είχε ανακάμψει πριν από τις εκλογές και είχε μπει σε τροχιά ανάπτυξης και πως μετά την επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ όλα αυτά ανετράπησαν. “Η διαπραγμάτευση εξελίσσεται σε φιάσκο, που το πληρώνει εδώ και τρεις μήνες ο λαός. Μιλάνε για κόκκινες γραμμές και τη χώρα την πάνε γραμμή στο Μνημόνιο” επισήμανε σε μια αποστροφή του λόγου του ο κ. Σαμαράς για να προσθέσει πως “έλεγαν πως με ένα άρθρο θα καταργούσαν τα Μνημόνια και βρέθηκαν να παρακαλάνε σήμερα για ένα νέο Μνημόνιο, θα το βαφτίσουν αλλιώς βέβαια”.

Μάλιστα ο κ. Σαμαράς στηλίτευσε το γεγονός πως όταν η ΝΔ είχε τη διακυβέρνηση της χώρας η τότε αντιπολίτευση χαρακτήρισε ως πράξεις “χουντικές και αντιδημοκρατικές” τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου ενώ τώρα αποτελούν επιλογή της νέας Κυβέρνησης. “Βάλανε χέρι στα αποθεματικά των ΟΤΑ με ΠΝΠ. Επί Τσίπρα αγιάσανε και οι ΠΝΠ” υπογράμμισε ο ίδιος, αριθμώντας μια σειρά από “ψέματα”, όπως τα χαρακτήρισε, της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. “Παρέλαβαν τη χώρα με πλεονάσματα και δημιούργησαν ελλείμματα και τώρα μιλάνε ακόμη και για μειώσεις στις συντάξεις. Για τον ΕΝΦΙΑ έλεγαν ότι θα τον καταργήσουν, όχι μόνο δεν τον κατάργησαν αλλά ούτε καν τον μείωσαν. Εμείς είχαμε πει ότι σταδιακά κάθε χρόνο θα μειωνόταν κατά 7%” επισήμανε ο πρόεδρος της ΝΔ, για να συμπληρώσει πως “είπαν ότι δεν θα πάρουν μέτρα υφεσιακά. Αυτή η ασάφεια, η ανασφάλεια που επικρατεί δεν είναι το χειρότερο υφεσιακό μέτρο; επιστροφή στην ύφεση δηλαδή και την ανασφάλεια. Δεν έχει πολιτική ο ΣΥΡΙΖΑ, πελάτες του προσπαθεί να ικανοποιήσει”.

Αυτοκριτική....

Ταυτόχρονα ο κ. Σαμαράς έκανε λόγο και για λάθη στα οποία προχώρησε το κόμμα του, το πολιτικό κόστος των οποίων πλήρωσε η ΝΔ στις πρόσφατες εκλογές. “Βάλαμε κάποιος φόρους αναγκαστικά και ήταν σίγουρα λάθος μας ότι δεν εξηγήσαμε πως πρόκειται για προσωρινούς φόρους” σημείωσε, προσθέτοντας πως “ξέρουμε ποια είναι τα λάθη μας και η γνώση αλλά και η εμπειρία από τα λάθη είναι το πολύτιμο εφόδιο μας για το μέλλον”.

Χάθηκαν επενδύσεις για την Ξάνθη

Ο κ. Σαμαράς κατά την τοποθέτησή του έκανε λόγο για επενδύσεις οι οποίες βρίσκονταν στα σκαριά για την περιοχή της Ξάνθης αλλά δεν καρποφόρησαν λόγω του κλίματος αβεβαιότητας που επικρατεί στην αγορά. Πιο συγκεκριμένα αναφέρθηκε σε 6 επενδυτικά σχέδια τα οποία θα ελάφρυναν τους κατοίκους και την περιοχή, που μαστίζεται από δραματικά ποσοστά ανεργίας, αλλά δεν ολοκληρώθηκαν ποτέ.

Μουδιασμένη η κινητοποίηση

Βέβαια παρά το γεγονός πως ο προσυνδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Ξάνθη είχε χαρακτήρα περιφερειακό η κινητοποίηση τόσο των στελεχών όσο και της βάσης του κόμματος ήταν από μουδιασμένη έως ισχνή, αναλογικά με το μέγεθος της Περιφέρειας ΑΜΘ. Χαρακτηριστικό άλλωστε το γεγονός πως στην αίθουσα που πραγματοποιήθηκε η ομιλία του κ. Σαμαρά υπήρχαν ακόμη και άδεια καθίσματα.

πηγή: thrakitoday.com

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Νέα Δημοκρατία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Νέα φοροεπιδρομή φοβάται ο Αντώνης Σαμαράς

SHARE:

24Media Network