Σαουδική Αραβία: Διμερείς σχέσεις και γεωπολιτικές εξελίξεις στις συναντήσεις Μητσοτάκη

Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Σαουδική Αραβία την Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2020.
Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Σαουδική Αραβία την Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2020. EUROKINISSI

Έμφαση στον επενδυτικό τομέα δόθηκε στις συναντήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Σαουδική Αραβία. Την Τρίτη μεταβαίνει στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Κυριακού Μητσοτάκη στη Σαουδική Αραβία. Η τελευταία συνάντηση του πρωθυπουργού στο Ριάντ ήταν με τον Πρίγκιπα Διάδοχο και αναπληρωτή πρωθυπουργό του Βασιλείου Mohammad bin Salman bin Abdulaziz Al Saud.

Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, η συνάντηση έγινε σε θετικό κλίμα και επισφραγίστηκε η διάθεση για σημαντική ανάπτυξη των διμερών σχέσεων, όπως καταγράφηκε σε όλες τις σημερινές συναντήσεις στο Ριάντ.

ADVERTISING

Συζητήθηκαν οι ευρύτερες γεωπολιτικές εξελίξεις και ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στον επενδυτικό τομέα.

Κυβερνητικές πηγές προσθέτουν ότι σε συνέχεια των σημερινών συναντήσεων, προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί τον επόμενο μήνα επίσκεψη των υπουργών Ανάπτυξης & Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη και Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη για την προώθηση συγκεκριμένων επενδυτικών projects.

Οι πηγές του Μεγάρου Μαξίμου τονίζουν ότι με την επίσκεψη του ο πρωθυπουργός διευρύνει το πλέγμα σχέσεων της Ελλάδας στην ευρύτερη περιοχή κι ενισχύει τις παραδοσιακά καλές σχέσεις με τον αραβικό κόσμο.

Την Τρίτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέπτεται τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Πηγή: 

ΑΠΕ ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κυριάκος Μητσοτάκης, Σαουδική Αραβία
SHARE:

24Media Network