Σε παραμονή στην κυβέρνηση κλίνουν οι ΑΝΕΛ

Σε παραμονή στην κυβέρνηση κλίνουν οι ΑΝΕΛ
Ευρωκίνηση

Με νεότερο tweet σήμερα ο Πάνος Καμμένος δίνει... φιλοσοφικές διαστάσεις στη συμφωνία. Αν και το περιεχόμενο αυτής είναι εξαιρετικά δυσάρεστο για τον κυβερνητικό εταίρο, συμπλέει με Τσίπρα στη λογική “μη χείρον βέλτιστον”. Συνάντηση Καμμένου-Τσίπρα σήμερα, ΚΟ ΑΝΕΛ αύριο

Σε παραμονή στην κυβέρνηση κλίνουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, καθώς αν και το περιεχόμενο της συμφωνίας είναι εξαιρετικά δυσάρεστο για τον κυβερνητικό εταίρο, ο Πάνος Καμμένος φαίνεται να συμπλέει με τον Αλέξη Τσίπρα στη λογική “μη χείρον βέλτιστον”.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ είχε -όπως ανακοίνωσε η εκπρόσωπος του κόμματος Μαρίνα Χρυσοβελώνη- επικοινωνία με τον πρωθυπουργό, ο οποίος του έκανε μία κατ αρχήν ενημέρωση για το περιεχόμενο της συμφωνίας. Κατά τη διάρκεια της ημέρας ο κ.Τσίπρας και ο κ.Καμμένος θα έχουν και συνάντηση.

Νωρίτερα σήμερα, ο κ.Καμμένος ο οποίος χθες το βράδυ και ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η δραματική Σύνοδος Κορυφής είχε θέσει ως όριο της Ελλάδας την απόφαση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών δηλώνοντας “Απεδείχθη ότι θέλουν τη συντριβή μας. Ως εδώ!”, έδωσε… φιλοσοφικές διαστάσεις στη διαχείριση της συμφωνίας, με νεότερο tweet.

Ανέβασε ειδικότερα μία φωτογραφία δακρυσμένης γυναίκας (πρόκειται για photo που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο ως meme) με το σχόλιο “Μόνο αν σταθούμε όρθιοι στη μοίρα θα σκοτώσουμε το… θάνατο”.

Σχόλιο που μοιάζει να επιβεβαιώνει τις πληροφορίες ότι ο κυβερνητικός εταίρος θα στηρίξει τη συμφωνία και ως εκ τούτου θα συνεχίζει να στηρίζει την κυβέρνηση.

Ο υφυπουργός Επικρατείας Τέρενς Κουίκ σε δηλώσεις του στο Mega χθες άλλωστε είχε εκφράσει βεβαιότητα για συμφωνία και στη συνέχεια ανασχηματισμό, αφήνοντας μάλιστα αιχμές κατά της Προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου. Είχε σχολιάσει ειδικότερα ότι εφόσον έλθουν προαπαιτούμενα προς ψήφιση “δεν μπορούμε να έχουμε τις ίδιες εικόνες, να περιμένουμε να πάει 12 και ένα λεπτό για να ξεκινήσουμε”.

Το ερώτημα είναι βέβαια εάν θα ακολουθήσουν όλοι οι βουλευτές τον κ.Καμμένο στη συνέχιση της κοινής πορείας με Τσίπρα. Προς αποφυγήν ατυχημάτων αύριο στις οκτώ και μισή το πρωί θα συνεδριάσει η κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ και στη συνέχεια η εκτελεστική επιτροπή για ενημέρωση και συζήτηση επί της συμφωνίας, όπως ανακοίνωσε η κ.Χρυσοβελώνη.

Τέλος ένα ακόμη ερώτημα είναι ποια στάση θα κρατήσουν οι ΑΝΕΛ σε περίπτωση που ο πρωθυπουργός οδηγηθεί σε κυβέρνηση εθνικής ενότητας ή σε διεύρυνση του κυβερνητικού σχήματος με το Ποτάμι.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα