Σε Βρυξέλλες και Βερολίνο απο σήμερα έως το Σάββατο ο Αλέξης Τσίπρας

default image

Σημαντικές συναντήσεις στην καρδιά της Ευρώπη με εκπροσώπους της ευρωπαϊής σοσιαλδημοκρατίας, της αριστεράς αλλά και των Πρασίνων. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα μετάσχει στις διαδικασίες των ευρωπαίων σοσιαλιστών.

Στην «καρδιά» της Ευρώπης, σε Βρυξέλλες και Βερολίνο, από σήμερα το απόγευμα έως και το Σάββατο θα βρεθεί ο Αλέξης Τσίπρας προκειμένου να μετάσχει ως παρατηρητής σε δυο σημαντικές διαδικασίες των ευρω-σοσιαλιστών ενώ παράλληλα θα έχει συναντήσεις με εκπροσώπους της Αριστεράς και των Πράσινων καθώς και με κορυφαίους ευρωπαϊκούς θεσμικούς παράγοντες.

Στην τριήμερη παραμονή του σε Βρυξέλλες και Βερολίνο, ο Αλέξης Τσίπρας θα συναντηθεί με τους εκπροσώπους των ευρωπαϊκών δυνάμεων και ρευμάτων που ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί πως ο συντονισμός της δράσης τους θα είναι καθοριστικός προκειμένου να υπάρξουν καθοριστικές αλλαγές στον συσχετισμό δυνάμεων στην Ευρώπη και αντίστοιχα αναπροσανατολισμός στις προτεραιότητες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. «Αντανάκλαση» άλλωστε αυτής της θέσης στην ελληνική πραγματικότητα είναι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για προοδευτική διακυβέρνηση της χώρας που θα προκύψει με τις επερχόμενες εκλογές οι οποίες θα γίνουν με το σύστημα της απλής αναλογικής.

Ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέδριο του γερμανικού σοσιαλδημοκρατικού κόμματος SPD το 2018 Eurokinissi

Ειδικά όσον αφορά του ευρω-σοσιαλιστές ο Αλέξης Τσίπρας θα μετέχει ως παρατηρητής στην Προπαρασκευαστική Σύνοδο της Ομάδας των Ευρωσοσιαλιστών-PES την Πέμπτη το πρωί, ενώ το απόγευμα της ίδιας μέρας θα συναντηθεί με τον πρόέδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι και τον ευρωπαίο επίτροπο για ζητήματα Οικονομίας, Πάολο Τζεντιλόνι. Την Πέμπτη επίσης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα συναντηθεί με την συμπρόεδρο της Ευρωομάδας των Πρασίνων Σκά Κέλερ, τον συμπρόεδρο της ομάδας της αριστεράς Martin Schirdewan όπως και την πρόεδρο της ευρω-ομάδας των σοσιαλιστών Iratxe Garcia Perez. Οι επαφές του Αλέξη Τσίπρα με τους ευρωπαίους σοσιαλιστές θα συνεχιστούν στο Βερολίνο όπου ο πρόεδρος για πρώτη φορά θα είναι παρατηρητής σε τακτική συνάντηση των ευρωσοσιαλιστών ηγετών.

Η γερμανική συγκυρία

Παράλληλα στο Βερολίνο ο Αλέξης Τσίπρας θα συναντηθεί με τους συμπροέδρους της γερμανικής αριστεράς του Die Linke Susanne Hennig-Wellsow και Janine Wissler. Οι συναντήσεις με τους εκπροσώπους των ρευμάτων των πρασίνων και της αριστεράς γίνονται σε μία ιδιαίτερα σημαντική περίοδο για τις πολιτικές εξελίξεις στην Γερμανία. Αξίζει να σημειωθεί ότι με βάση τα στοιχεία δημοσκόπησης για λογαριασμό της εφημερίδας «Bild» που μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ ενάς τυχόν μετεκλογικός συνασπισμός Πρασίνων, SPD και Αριστεράς θα συγκέντρωνε ποσοστό 41,5% με τους πράσινους της Γερμανίας να συγκεντρώνουν ποσοστό 19% ενώ σε άλλες δημοσκοπήσεις οι επιδόσεις του κόμματος της Αναλένα Μπέρμποκ είναι ακόμη μεγαλύτερες σε σημείο που αρκετοί να πιστεύουν ότι θα μπορούσε να «φλερτάρει» με την κατάκτηση της πρώτης θέσης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα συνοδεύεται από την Ράνια Σβίγκου αρμόδια του τομέα Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του ΣΥΡΙΖΑ< τον Βαγγέλη Καλπαδάκη, διπλωματικό σύμβουλο και την υπεύθυνη διεθνών σχέσεων του γραφείου του Δανάη Μπαδογιάννη.

Συνεδριάζει σήμερα το Πολιτικό Συμβούλιο

Εντωμεταξύ σήμερα το πρωί- πριν την αναχώρηση του Αλέξη Τσίπρα – αναμένεται να συνεδριάσει το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ. Στην ατζέντα της συνεδρίασης βρίσκεται το ζήτημα της εθνικής συνδιάσκεψης του κόμματος που έχει προγραμματιστεί για τις αρχές Ιουλίου όπως και η προετοιμασία της παρουσίασης των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ για τα εργασιακά. Μια εκδήλωση με ιδιαίτερη πολιτική σημασία αφού θα είναι η πολιτική απάντηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο πρόσφατα ψηφισθέν νομοσχέδιο του Κωστή Χατζηδάκη. Μάλιστα με την μορφή συγκεκριμένης πρότασης διακυβέρνησης. Πάντως από μία συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούν να λείψουν και τα ζητήματα της τρέχουσας επικαιρότητας, οπότε δεν αποκλείεται να συζητηθεί και το ζήτημα των δημόσιων δηλώσεων του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολλάκη.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα