Σεπτέμβριος και Οκτώβριος: Δύο “ακαδημαϊκοί” μήνες για τον Προκόπη Παυλόπουλο

Σεπτέμβριος και Οκτώβριος: Δύο “ακαδημαϊκοί” μήνες για τον Προκόπη Παυλόπουλο
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος Eurokinissi

Σε ποιες εκδηλώσεις έχει προγραμματιστεί να μιλήσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και γιατί πολλές από τις παρεμβάσεις του αναμένεται να έχουν ευρύτερο ενδιαφέρον, όπως πχ η ομιλία του στις 12 Σεπτεμβρίου, σε Διεθνές Συνέδριο στην Αθήνα, με θέμα "Να υπερασπιστούμε το Διεθνές Δίκαιο".

Το φθινόπωρο αρχίζει για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο με πολλές υποχρεώσεις.  Αυτή τη φορά όμως οι υποχρεώσεις του είναι, πέραν των άλλων, και αμιγώς ακαδημαϊκές.  Και τούτο διότι πρόκειται για συνέδρια ή εκδηλώσεις, στις οποίες ο Προκόπης Παυλόπουλος θα μιλήσει -και είναι γνωστό ότι αυτό του αρέσει ιδιαίτερα- κυρίως ως πανεπιστημιακός και λιγότερο ως πολιτικός.

Η αρχή γίνεται στις 2 Σεπτεμβρίου, στο 48ο Φεστιβάλ Βιβλίου, το οποίο έχει ως κεντρικό θέμα: «Η Λογοτεχνία επί Σκηνής».  Εκεί ο Προκόπης Παυλόπουλος θα μιλήσει με θέμα την Αρχαία Τραγωδία, δηλαδή για το πώς γεννήθηκε το θέατρο μέσα από την τραγωδία.  Αφετηρία του θα είναι ο ορισμός της τραγωδίας από τον Αριστοτέλη, στο έργο του «Περί Ποιητικής».

Στη συνέχεια,έρχεται το μεγάλο Διεθνές Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Διεθνούς Δικαίου, το οποίο θα γίνει -για πρώτη φορά στην Αθήνα και μάλιστα υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας- στις 12 Σεπτεμβρίου.  Το θέμα του Προκόπη Παυλόπουλου στην εναρκτήρια ομιλία του θα είναι: «Να υπερασπιστούμε το Διεθνές Δίκαιο».

Στις 20 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί, στο Πάρκο Ριζάρη, η τελετή του «Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο ΕΛΠΙΔΑ», κατά την οποία η κα Μαριάννα Βαρδινογιάννη θα παραδώσει στο Δήμο Αθηναίων το «Δένδρο της Ειρήνης», γλυπτό της διεθνούς φήμης γλύπτριας HedvaSer.  Και αυτή η τελετή τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας και ο Προκόπης Παυλόπουλος θα μιλήσει με θέμα την Ειρήνη, ως μια από τις κόρες του Δία και της Θέμιδας, τις Ώρες, δηλαδή την Ευνομία, τη Δίκη και την Ειρήνη.

Την επόμενη μέρα, στις 21 Σεπτεμβρίου, διεξάγεται,και πάλι υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας, Διεθνές Συνέδριο με τίτλο «ArtificalIntelligenceandtheruleoflaw (=Τεχνητή νοημοσύνη και κανόνας δικαίου – αρχή της νομιμότητας).  Την έναρξη του Συνεδρίου θα κηρύξει ο Προκόπης Παυλόπουλος με θέμα: «Ο κανόνας δικαίου στη δίνη των προκλήσεων της Τεχνολογίας.

Τέλος, στις 9 Οκτωβρίου -και λίγο πριν την Συνάντηση Arraiolos, των μη εκτελεστικών Προέδρων της Δημοκρατίας, για την οποία ήδη γράψαμε- θα γίνει, υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας, το πολύ γνωστό παγκοσμίως συνέδριο «Athens Democracy Forum», το οποίο οργανώνουν εδώ και αρκετά χρόνια στην Αθήνα οι Times. Φέτος το Συνέδριο αυτό θα είναι αφιερωμένο στις προκλήσεις της Δημοκρατίας και ο Προκόπης Παυλόπουλος θα κηρύξει την έναρξή του με θέμα: «Η Ευρωπαϊκή Ενοποίηση στην υπηρεσία υπεράσπισης της Δημοκρατίας».

Και για να μην το ξεχνάμε, μέσα στο φθινόπωρο εκδίδεται το τέταρτο στη σειρά βιβλίο του Προκόπη Παυλόπουλου από τις εκδόσεις Gutemberg – ελληνικά και αγγλικά- με θέμα, αυτή τη φορά από το χώρο της μεθοδολογίας των επιστημών, «από την Επαλήθευση στην Επιλάθευση».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα