Σφυρίζει αδιάφορα το Μαξίμου παρά το σφυροκόπημα συνταγματολόγων για Ντογιάκο

Σφυρίζει αδιάφορα το Μαξίμου παρά το σφυροκόπημα συνταγματολόγων για Ντογιάκο
Ο Ισίδωρος Ντογιάκος Eurokinissi

“Η κυβέρνηση δεν αντιδικεί με την επιστημονική κοινότητα”, δήλωσε ο Γ. Οικόνομου απαντώντας στην κριτική 16 συνταγματολόγων και όχι μόνο για τη γνωμοδότηση Ντογιάκου για ΑΔΑΕ 

Παρά την ομοβροντία αντιδράσεων συνταγματολόγων και όχι μόνο, η κυβέρνηση σφυρίζει αδιάφορα όσον αφορά στο “μπλόκο” από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρου Ντογιάκου στις έρευνες της ΑΔΑΕ για τις υποκλοπές.

Κληθείς από το NEWS 24/7 να σχολιάσει την ανακοίνωση πανεπιστημιακών για το θέμα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, δήλωσε ειδικότερα:

“Η κυβέρνηση δεν αντιδικεί με την επιστημονική κοινότητα. Δεν υπαγορεύει την τακτική της Δικαιοσύνης, ούτε των ανεξάρτητων αρχών. Υπερασπίζεται τους νόμους της. Εάν οι νόμοι είναι αντισυνταγματικοί, αυτό θα κριθεί από τα αρμόδια όργανα της πολιτείας. Ο νόμος μας σέβεται απόλυτα το Σύνταγμα. Η Δικαιοσύνη και οι ανεξάρτητες αρχές πρέπει να κάνουν απροϋπόθετα τη δουλειά τους και να μην τοποθετείται το πολιτικό σύστημα”.

Στην επισήμανση ότι κριτική στη γνωμοδότηση Ντογιάκου, η οποία βασίζεται πάνω στον πρόσφατο νόμο της κυβέρνησης για τις υποκλοπές, έχουν ασκήσει επίσης ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος και ο πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ο κ.Οικονόμου επανέλαβε:

“Η κυβέρνηση υπερασπίζεται το νόμο της. Αν κριθεί αντισυνταγματικός, αυτό είναι άλλης τάξης συζήτηση. Αλλά αυτό θα το κρίνουν τα όργανα της πολιτείας. Οι απόψεις είναι θεμιτές, όμως αποφάσεις λαμβάνουν τα αρμόδια όργανα. Επιμένω ότι η κυβέρνηση δεν υπαγορεύει αποφάσεις”.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολίασε μάλιστα ότι “θα ήταν καλό οι επικεφαλής θεσμικών φορέων να επιδιώξουν δίαυλο επικοινωνίας μεταξύ τους, γιατί πιθανόν να υπάρχουν διαφορετικές ερμηνείες παρεξηγήσεις και παρανοήσεις”.

Δήλωσε επίσης ότι η κυβέρνηση θεωρεί τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης σεβαστές, είτε είναι σύμφνωες με τις απόψεις της είτε όχι, κατηγορώντας την αντιπολίτευση ότι δεν ακολουθεί την ίδια τακτική.

Ο κ. Οικονόμου κατηγόρησε ειδικότερα το ΣΥΡΙΖΑ ότι επιδίεται σε ένα “συντονισμένο πόλεμο φθοράς”, με μέσα που “δεν έχουν σχέση με την πολιτική” και με στόχο να εξυπηρετηθούν “κομματικά συμφέροντα, παρέες και μειοψηφίες”.

Εκανε λόγο για απόπειρα υπονόμευσης της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης από την αξιωματική αντιπολίτευση, αφήνοντας αιχμές πως από το ΣΥΡΙΖΑ “προσεγγίζουν στενότατα τελευταία κάποιες ανεξάρτητες αρχές”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα