Σύγκρουση κυβέρνησης-Σαμαρά για την τροπολογία του υπουργείου Μετανάστευσης

Διαβάζεται σε 2'
Σύγκρουση κυβέρνησης-Σαμαρά για την τροπολογία του υπουργείου Μετανάστευσης
Άδωνις Γεωργιάδης EUROKINISSI

Δεν αποσύρει η κυβέρνηση την τροπολογία του υπουργείου Μετανάστευσης για την άδεια διαμονής για εργασία σε πολίτες τρίτων χωρών. Η απάντηση Γεωργιάδη στον “αγαπημένο του Αντώνη Σαμαρά”

Σε σύγκρουση μεταξύ της κυβέρνησης και του Αντώνη Σαμαρά, οδήγησε η τροπολογία του υπουργείου Μετανάστευσης για την άδεια διαμονής για εργασία σε πολίτες τρίτων χωρών.

Κατά την ομιλία του στη Βουλή, ο Άδωνις Γεωργιάδης και θέλοντας να υπερασπιστεί την εν λόγω τροπολογία –την οποία δεν αποσύρει η κυβέρνηση, παρά το αίτημα του πρώην πρωθυπουργού– ο υπουργός Εργασίας θέλησε να αρχίσει την ομιλία του με μια αναφορά στο “αντάρτικο” του “αγαπημένου του Αντώνη Σαμαρά”, μετά τη δημόσια διαφωνία του δεύτερου, στην οποία έκανε λόγο για “νομιμοποίηση των λαθρομεταναστών”.

Ο κ. Γεωργιάδης εμφανίστηκε “προβληματισμένος” με τη δήλωση του πρώην πρωθυπουργού, ωστόσο, δήλωσε ότι είναι “σεβαστή”.

“Έχει μεγάλη ευαισθησία στα ζητήματα εθνικής ταυτότητας και είναι θεμιτό να υπερασπίζεται τις θέσεις του και είναι δική μας δουλειά να υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντα του ελληνικού λαού. Αυτά που θα πω δεν είναι απάντηση στον αγαπημένο μου Αντώνη Σαμαρά”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Άδωνις Γεωργιάδης, προτού συνεχίσει να επεξηγεί την εν λόγω τροπολογία.

“Δίνουμε μια ευκαιρία σε όσους λαθρομετανάστες έχουν εισέλθει στη χώρα, παρότι έχουν εισέλθει στη χώρα παράνομα”, πρόσθεσε ο κ. Γεωργιάδης, και συνέχισε, θέλοντας να πείσει για την ισχύ της τροπολογίας: “Αν αποφασίσει η Βουλή να μην ψηφίσει αυτή τη διάταξη, πρέπει να καταλάβουμε τι ψηφίζουμε. Αυτό σημαίνει ότι ενισχύουμε την παράνομη μετανάστευση και στερούμε πολύτιμα χέρια από την ελληνική οικονομία”.

“Δεν θα λύσει το πρόβλημα στην έλλειψη εργατικών χειρών, μια μικρή ασπιρίνη είναι”, πρόσθεσε ο υπουργός ενώ, λίγο πριν κλείσει την ομιλία, θέλησε να υπερασπιστεί τόσο την κυβέρνηση, όσο και τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τις κατηγορίες των pushbacks.

“Είναι άδικο για την κυβέρνηση και προσωπικά για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, να εμφανίζεται στην κοινή γνώμη ως οπαδός των ανοιχτών συνόρων, δεν είναι δυνατόν να κατηγορείται ως ιθύνων νους των pushbacks. Προσπαθεί να βάλει τάξη σε ένα πραγματικό χάος στην παράνομη μετανάστευση”.

Καταλήγοντας, τόνισε εκ νέου την ουδέτερη θέση που κρατά με τον πρώην πρωθυπουργό: “Δεν αντιδικώ με τον Αντώνη Σαμαρά, είμαι στη διάθεσή του να εξηγήσω τα πάντα”.

Σημειώνεται ότι την επόμενη εβδομάδα κατά την ψηφοφορία του νομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας, η αντιπολίτευση αναμένεται να ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία. Γεγονός που θα φέρει σε ακόμη πιο δύσκολη θέση τη Νέα Δημοκρατία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα