Μετωπική Μητσοτάκη – Τσίπρα για την πανδημία – LIVE EIKONA

Μετωπική Μητσοτάκη – Τσίπρα για την πανδημία – LIVE EIKONA
Υψηλοί τόνοι σήμερα στην συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης του Αλέξη Τσίπρα προς το Κυριάκο Μητσοτάκη για την πανδημία Eurokinissi

Επίκαιρη ερώτηση του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στον πρωθυπουργό για την πανδημία. Στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης αναμένεται να βρεθεί και η πρόταση εξεταστικής για την "Λίστα Πέτσα".

Αντιπαράθεση σε υψηλούς τόνους σήμερα στην Βουλή, όπου διεξάγεται η συζήτηση για την επίκαιρη ερώτηση του Αλέξη Τσίπρα στον Κυριάκο Μητσοτάκη για το ζήτημα της πανδημίας.

Η συζήτηση πραγματοποιείται τελικά μετά από αναβολή, αφού κανονικά ήταν να συζητηθεί την προηγούμενη Παρασκευή αλλά μετά από αίτημα του Κυριάκου Μητσοτάκη ορίστηκε για σήμερα. Να σημειωθεί ότι αρχικά η ερώτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατατέθηκε στις 4 Οκτωβρίου.

«Πέρυσι αρχές Οκτώβρη είχαμε συνολικό αριθμό θυμάτων 400 και σχεδόν σε μηνιαία βάση η Βουλή συζητούσε την εξέλιξη και τη διαχείριση της πανδημίας.Φέτος αρχές Οκτώβρη, μέσα σε έναν χρόνο έχουμε φτάσει από τους 400 στους 15.000 συμπολίτες μας που έχουν χάσει τη ζωή τους» ανέφερε στο αρχικό κείμενο της ερώτησης ο Αλέξης Τσίπρας δίνοντας το στίγμα της κριτικής που ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Ενώ τίθεται το ερώτημα του αν η κυβέρνηση συναισθάνεται την ευθύνη της και το κυριότερο αν έχει στην πραγματικότητα σχέδιο για την αντιμετώπιση της νόσου.

Η συζήτηση πάντως αναμένεται να γενικευθεί, αφού αντικειμενικά συνδέεται και με την πρόταση για την σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την «Λίστα Πέτσα» που έχει καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ και έχουν δηλώσει ότι θα υπερψηφίσουν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Μια πρόταση που συγκεντρώνει δηλαδή τις 120 ψήφους που απαιτούνται από το άρθρο 68 του Συντάγματος, όπως προέκυψε από την τελευταία αναθεώρηση του 2019.

Επίσης η αντιπαράθεση των δύο πολιτικών γίνεται ενώ είναι ακόμη νωπά τα σημάδια των επιπτώσεων της κακοκαιρίας «Μπάλλος» για την οποία η κυβέρνηση δέχεται σφοδρή κριτική για ανεπάρκεια σχεδιασμού και αντανακλαστικών της κρατικής μηχανής.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version