Συντυχάκης: “Για τις συνακροάσεις του ΚΚΕ ουδεμία θέση πήρε ούτε η πρώην ούτε η νυν κυβέρνηση”

Συντυχάκης: “Για τις συνακροάσεις του ΚΚΕ ουδεμία θέση πήρε ούτε η πρώην ούτε η νυν κυβέρνηση”
Ο Μανώλης Συντυχάκης Eurokinissi

Για συγκάλυψη του θέματος των παρακολουθήσεων κατηγόρησε την κυβέρνηση και την κυβερνητική πλειοψηφία ο εισηγητής του ΚΚΕ, Μανώλης Συντυχάκης μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας.

“Η κυβέρνηση, η κυβερνητική πλειοψηφία και στα πλαίσια της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, επέλεξε επί της ουσίας την συγκάλυψη του όλου θέματος. Επικαλέστηκαν όλοι -και πρώην και νυν κρατικοί λειτουργοί- το απόρρητο», ανέφερε ο εισηγητής του ΚΚΕ, Μανώλης Συντυχάκης μετά την ολοκλήρωση της απόρρητης συνεδρίασης της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας με τις ακροάσεις των εμπλεκόμενων με την ΕΥΠ.

Παράλληλα, τόνισε πως το ΚΚΕ ζήτησε να αποκαλυφθούν όλα και να έρθουν στο φως, με το να δοθούν τα πρακτικά της Επιτροπής στη δημοσιότητα και να γίνει κατά μόνας εξέταση και ανά θεματολογία, όμως όπως υπογράμμισε, η πλειοψηφία το αρνήθηκε. Εν συνεχεία, μίλησε για πρόθεση συγκάλυψης εξαιτίας της μόνιμης επίκλησης του απορρήτου από τους κρίσιμους μάρτυρες και συμπλήρωσε:

«Εμείς, θέσαμε καθαρά το ζήτημα ότι πρέπει να αποκαλυφθούν όλα τώρα. Να αποκαλυφθεί όλο το σκοτεινό και επικίνδυνο θεσμικό πλαίσιο για το οποίο την ευθύνη την έχουν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις που το ψήφισαν. Για τις συνακροάσεις του ΚΚΕ ουδεμία θέση πήρε ούτε η πρώην ούτε η νυν διοίκηση ΕΥΠ. Αντιθέτως, υποτιμούν και απαξιώνουν το ζήτημα των συνακροάσεων. Σε κάθε περίπτωση, το ΚΚΕ θα δώσει τη μάχη και μέσα στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας και στην Εξεταστική Επιτροπή έτσι ώστε να φτάσει το μαχαίρι μέχρι το κόκαλο. Δεν έχουμε αυταπάτες για το μέχρι πού θα φτάσει η υπόθεση, αλλά σε κάθε περίπτωση θα δώσουμε αυτή τη μάχη και κυρίως έξω στο λαό».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα