ΣΥΡΙΖΑ για μεσανατολικό: Η Ελλάδα να επιστρέψει στον ρόλο της ως γέφυρα στην περιοχή

ΣΥΡΙΖΑ για μεσανατολικό: Η Ελλάδα να επιστρέψει στον ρόλο της ως γέφυρα στην περιοχή
Το logo του ΣΥΡΙΖΑ. Eurokinissi

Να αποκτήσει ενεργό ρόλο η ΕΕ στη Μέση Ανατολή τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ ενώ επισημαίνει πως η Ελλάδα πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλίες για ειρήνη, ασφάλεια και σεβασμό δικαίου. 

«Το σημερινό Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων πρέπει να έχει ουσιαστική συμβολή στην επικράτηση της ειρήνης στη Μέση Ανατολή», υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε ανακοίνωση που εξέδωσε για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.

Σημειώνει ειδικότερα ότι «η ΕΕ οφείλει επιτέλους να αποκτήσει ενεργό ρόλο και να μην παρακολουθεί αμέτοχη τις εξελίξεις: άμεση εκεχειρία με παύση των ισραηλινών βομβαρδισμών και της εκτόξευσης ρουκετών από τη Χαμάς, σεβασμό του διεθνούς δικαίου και τερματισμό των εποικισμών από το Ισραήλ, επανέναρξη αξιόπιστων, άμεσων συνομιλιών και επίλυση του Παλαιστινιακού με βάση τις αποφάσεις του ΟΗΕ». Τονίζει ότι «ο ίδιος ο κ. Μπορέλ πρέπει να μεταβεί στην περιοχή για διαβουλεύσεις».

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «η επίσκεψη Δένδια στην περιοχή, επιτέλους για πρώτη φορά και στην Ραμάλα -στην Παλαιστίνη όπως αποκαλείται επίσημα στην Ελλάδα από το 2016 και όχι στα “παλαιστινιακά εδάφη”- πρέπει να συνοδευτεί από την επιμονή της χώρας στην επίλυση του Μεσανατολικού με βάση τις αποφάσεις του ΟΗΕ για δύο κράτη που θα συνυπάρχουν με ειρήνη και ασφάλεια, στη βάση των συνόρων του 1967 και με πρωτεύουσα του παλαιστινιακού κράτους την Ανατολική Ιερουσαλήμ».

«Η Ελλάδα», σημειώνει η αξιωματική αντιπολίτευση, «πρέπει να επιστρέψει στο ρόλο της ως γέφυρα στην περιοχή, με ενεργητικές πρωτοβουλίες για την ειρήνη, την ασφάλεια και τον σεβασμό του διεθνούς δικαίου».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα