ΣΥΡΙΖΑ: Ο Τσίπρας ψηφίζει και δίνει το σύνθημα για τη φυγή προς τα εμπρός

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Τσίπρας ψηφίζει και δίνει το σύνθημα για τη φυγή προς τα εμπρός
Ο Αλέξης Τσίπρας κατά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος Eurokinissi

Ο Αλέξης Τσίπρας, επιστρέφει, ψηφίζει στη εσωκομματική διαδικασία και μεταδίδει μήνυμα ενότητας για την επόμενη μέρα στον ΣΥΡΙΖΑ.

O Αλέξης Τσίπρας ήταν ο μεγάλος απών από το διαρκές συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ το προηγούμενο Σάββατο. Οι λόγοι έχουν εξηγηθεί πολλάκις και συνοψίζονται στο ότι ο απερχόμενος πρόεδρος του κόμματος ήθελε να τηρήσει μέχρι τέλους στάση αυστηρής ουδετερότητας στην προεκλογική αναμέτρηση.

Η απουσία του κ. Τσίπρα όμως κάπου εδώ τελειώνει. Ο πρώην Πρωθυπουργός αναμένεται να ψηφίσει κανονικά στη διαδικασία της προσεχούς Κυριακής χωρίς ωστόσο η κίνησή του αυτή να συνοδευτεί από… επικοινωνιακές τυμπανοκρουσίες. Σε κάθε περίπτωση πάντως η παρουσία του για την ψήφο θα είναι η πρώτη εσωκομματική του παρουσία μετά την παραίτησή του. Και ένα τέτοιο γεγονός για τον ΣΥΡΙΖΑ έχει πάντα το συμβολισμό του με την έννοια ότι ο Αλέξης Τσίπρας ήταν ο άνθρωπος που πραγμάτωσε το όραμα για την κυβερνώσα αριστερά.

Μιλώντας για τη διαδικασία της Κυριακής, πηγές της Κουμουνδούρου κάνουν λόγο για αυξημένη συμμετοχή. Πολλοί υπολογίζουν ότι μπορούν να πάνε να ψηφίσουν 60.000 πολίτες έχοντας πάντα στο μυαλό τους ότι η υποψηφιότητα Κασσελάκη έχει προσδώσει ένα νέο ενδιαφέρον στην αναμέτρηση. Οι….προεγγραφές νέων μελών μέσω ISYRIZA πάντως δεν έχουν παρουσιάσει μεγάλη αύξηση τα τελευταία 24ώρα, αν και αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα κάτι αφού ο ενδιαφερόμενος μπορεί να γίνει μέλος την Κυριακή λίγο πριν ψηφίσει.

Οι υποψήφιοι από την πλευρά τους επιχειρούν να κάνουν το καλύτερο δυνατό φίνις στον αγώνα τους. Η Εφη Αχτσιόγλου έδωσε στη δημοσιότητα το κεντρικό βίντεο της καμπάνια της (το οποίο περιείχε αρκετή δόση Αλέξη Τσίπρα) ενώ ο Ευκλείδης Τσακαλώτος πραγματοποίησε ομιλία στη Θεσσαλονίκη.

Ο Στέφανος Κασσελάκης συνέχισε τις περιοδείες του στο Ηράκλειο ενώ την Πέμπτη αναμένεται να βρεθεί στη Θεσσαλονίκη όπου θα συναντηθεί (και) με τον πρώην Δήμαρχο της πόλης Γιάννη Μπουτάρη.Ο Νίκος Παππάς μίλησε σε συγκέντρωση στον Αγιο Δημήτριου στην οποία ξεχώρισαν οι παρουσίες των Γιάννη Μουζάλα και Ραλλίας Χρηστίδου. Τέλος, ο Στέφανος Τζουμάκας πραγματοποίησε την κεντρική ομιλία της καμπάνιας του στα Άνω Ιλίσια.

Αντανακλαστικά αντιπολίτευσης

Παρά το γεγονός ότι ο πολιτικός οργανισμός του ΣΥΡΙΖΑ έχει στρέψει το βλέμμα του στις εκλογές της Κυριακής, την Τετάρτη η Κουμουνδούρου επέδειξε υψηλά πολιτικά αντανακλαστικά.

Αντιδρώντας άμεσα στην κτηνωδία της δολοφονίας στον Πειραιά, η αξιωματική αντιπολίτευση αντέδρασε μέσα και έξω από τη βουλή. Εντός κοινοβουλίου η βουλεύτρια επικρατείας Ελενα Ακρίτα έσπευσε να καταθέσει σχετική ερώτηση στον Υπουργό Ναυτιλίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

Εκτός αυτού, η νεολαία αλλά και στελέχη του κόμματος διοργάνωσαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο λιμάνι του Πειραιά με κύριο αίτημα την άμεση απόδοση δικαιοσύνης για τον αδικοχαμένο Αντώνη.

Απαντες, την ίδια ώρα, οι υποψήφιοι πρόεδροι τοποθετήθηκαν δημοσίως για τη δολοφονία ασκώντας και την απαραίτητη κριτική συην κυβέρνηση.

Ηταν μία επιτυχημένη άσκηση για τα βαριά αντιπολιτευτικά καθήκοντα που περιμένουν τον ΣΥΡΙΖΑ μετά την ανάδειξη του/της νέου/νέας προέδρου και ένα δείγμα ότι παρά την κοινοβουλευτική συρρίκνωσή του το εν λόγω κόμμα μπορεί να δουλέψει αποτελεσματικά.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα