ΣΥΡΙΖΑ: Στην κυβέρνηση της ανεμελιάς οφείλεται η αύξηση των κρουσμάτων

ΣΥΡΙΖΑ: Στην κυβέρνηση της ανεμελιάς οφείλεται η αύξηση των κρουσμάτων
Ο Αλέξης Τσίπρας στην συζήτηση της ερώτησής του για την πανδημία που συζητήθηκε στην Βουλή πρίν μερικές ημέρες. Δείχνει εικόνες από την κατάσταση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Eurokinissi

Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ούτε θέλει αλλά και ούτε μπορεί να προστατεύσει την υγεία των πολιτών εκτιμά η αξιωματική αντιπολίτευση

Στην απουσία βούλησης που συνδυάζεται με την απουσία ικανότητας της κυβέρνησης να προστατέψει την υγεία των πολιτών αποδίδει ο ΣΥΡΙΖΑ την επιδείνωση των δεικτών της πανδημίας, που τεκμηριώνεται αναμφισβήτητα από το ότι ξεπέρασαν χθες τις 4 χιλιάδες, με τους νεκρούς να έχουν φθάσει τις 15.707. Στην Κουμουνδούρου κάνουν λόγο για την καταγραφή του αποτελέσματος στο οποίο οδηγεί για δεύτερη συνεχή χρονιά η κυβερνητική τακτική της «ανεμελιάς», το μήνυμα στην κοινωνία ότι έχουν τελειώσει με τον Covid 19 αλλά και τα «στραβά μάτια» σε συνθήκες που ευνοούν τον κορονοιό όπως αυτή των εορτασμών του Αγίου Δημητρίου στην Θεσσαλονίκη.

Τι είχε πει ο Αλέξης Τσίπρας

Θυμίζουμε ότι μόλις στις 18 Οκτωβρίου, είχε συζητηθεί στην Βουλή (μετά από αναβολές) επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό που είχε καταθέσει ο Αλέξης Τσίπρας δύο εβδομάδες νωρίτερα. Εκεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε δώσει την πολιτική εξήγηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο γιατί βαίνουν ολοένα αυξανόμενα τα κρούσματα. Είχε θέσει μάλιστα το ρητορικό ερώτημα: «Γιατί μετά από τόσους μήνες lockdown, το σκληρότερο στην Ευρώπη γιατί να είμαστε ξανά όχι στο χείλος αλλά μέσα στο γκρεμό. Η απάντηση είναι απλή: Γιατί από την πρώτη στιγμή κινηθήκατε με όρους επικοινωνίας και σκοπιμότητες. Μόλις αντιληφτήκατε ότι χρειάζεται δουλειά σε βάθος παραιτηθήκατε»

Είχε επισημάνει επίσης ότι «από τον Αύγουστο και μετά η χώρα βρίσκεται στην χειρότερη θέση στην Ευρώπη σε θύματα ανά εκατομμύριο πληθυσμό» ενώ «η συμπεριφορά της κυβέρνησης είναι σαν να έχει τελειώσει η πανδημία. Αποφάσισαν από μόνοι τους να σφυρίξουν την λήξη». Εκτίμησε ότι πρόκειται για «μια κυβέρνηση που έχει παραιτηθεί από το καθήκον της να λέει την αλήθεια και να προστατεύει τους πολίτες».

Άλλη χρονιά τα ίδια λάθη

Ακριβώς σε αυτό το πνεύμα ήταν και η ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την νέο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων μιλώντας για «επανάληψη του ίδιου λάθους φέτος» και για μια κυβέρνηση που «αφού πέταξε λευκή πετσέτα στην πανδημία κάνει τα στραβά μάτια στις ίδιες εικόνες στον εορτασμό του Αγίου Δημητρίου». Στην ανακοίνωση γίνεται λόγος για «ένα μικροπολιτικό παιχνίδι της ΝΔ, που είναι όμως κίνηση μεγάλου υγειονομικού ρίσκου και δείχνει τραγική υποτίμηση της επιδημιολογικής κατάστασης της χώρας και των προειδοποιήσεων των ειδικών». Ο ΣΥΡΙΖΑ στέκεται ιδιαίτερα και στην «παταγώδη αποτυχία στο εγχείρημα του εμβολιασμού» λέγοντας ότι «ο ΕCDC κατατάσσει την Ελλάδα στο υψηλότερο επίπεδο επιδημιολογικού κινδύνου, με δυσμενή πρόγνωση για τις επόμενες δύο εβδομάδες, τα κυβερνητικά αντανακλαστικά είναι επικίνδυνα προβληματικά και ανεύθυνα.

Ενώ τα κρούσματα ξεπέρασαν τις 4 χιλιάδες η κυβέρνηση θέωρησε σκόπιμο να προχωρήσιε σε συγχώνευση σχολικών τμημάτνω τόνισε σε συνεντευξή του ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος Eurokinissi

Προχωρούν τώρα σε συγχώνευση σχολικών τάξεων

Επιπρόσθετα σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος τόνισε ότι «είναι αδιανόητο σε αυτές τις συνθήκες, η ΝΔ να προχωρά σε μέτρα όπως είναι η συγχώνευση σχολικών τμημάτων». Σημείωσε πως «αυτές τις μέρες σχεδόν 1.000 τμήματα συγχωνεύονται σε όλη την Ελλάδα, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται τάξεις με 28 και 29 μαθητές». Επίσης επανέφερε το αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για «πραγματική ενίσχυση του ΕΣΥ» δηλαδή «στήριξη της πρωτοβάθμιας περίθαλψης. Δεν γίνεται να μην λειτουργούν τόσους μήνες οι κινητές μονάδες εμβολιασμού και δεν γίνεται οι μόνιμοι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ να είναι λιγότεροι από όσους που ήταν πριν την πανδημία».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version