Σκουρλέτης: Δεν κατανοώ τους λόγους παραίτησης Κοτζιά. Ο Καμμένος να αυτοπεριοριστεί

O γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης
O γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης EUROKINISSI

"Θα κατανοούσα τους λόγους της παραίτησης του κ. Κοτζιά εάν υπήρχαν κάποια σημάδια αλλαγής στάσης από την κυβέρνηση στη Συμφωνία των Πρεσπών" δήλωσε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ ενώ εκτίμησε ότι τι η δήλωση Καμμένου, πως δεν θα επιτρέψει να εφαρμοστεί η συμφωνία των Πρεσπών, δεν ισχύει μετά το υπουργικό συμβούλιο

«Δεν βρισκόμαστε μπροστά σε μια τέτοια κατάσταση, δηλαδή ότι ο πρωθυπουργός επέλεξε να μείνει ο κ. Καμμένος έναντι του κ. Κοτζιά», επεσήμανε ο Γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας το πρωί στην τηλεόραση του ANT1.

Απαντώντας σε ερώτηση για τα αίτια της παραίτησης του πρώην υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, ο κ. Σκουρλέτης ανέφερε: «θα κατανοούσα τους λόγους της παραίτησης του κ. Κοτζιά εάν υπήρχαν κάποια σημάδια αλλαγής στάσης από την κυβέρνηση στη Συμφωνία των Πρεσπών. Εδώ συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός δηλώνει μετά την παραίτηση ότι “θα αναλάβω εγώ ο ίδιος το υπουργείο Εξωτερικών, με πρώτο στόχο να φέρω σε πέρας τη συμφωνία”, δείχνει ότι δεν υπάρχει μια τέτοιου είδους προσέγγιση. Σε καμία περίπτωση δεν επιλέχθηκε η εγκατάλειψη της πολιτικής στο Μακεδονικό, χάριν του κ. Καμμένου. Το αντίθετο. Ο πρωθυπουργός, με απόλυτη σαφήνεια, έστειλε μήνυμα τουλάχιστον σε δύο αποδέκτες, λέγοντας ότι παρά τον σεβασμό σε επιμέρους απόψεις - οι οποίες έχει φανεί ότι στον δικό μας τον χώρο μπορεί κάποιος να τις καταθέτει και δημόσια - πρέπει να γνωρίζουμε όλοι τα όρια της κυβερνητικής πολιτικής και να τα σεβόμαστε».

Αναφερόμενος σε προηγούμενες δηλώσεις του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου, ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε ότι «σημασία έχει, παρά τις μέχρι τώρα δημόσιες τοποθετήσεις του, ο ίδιος να αυτοπεριοριστεί, να σεβαστεί τη συνοχή αυτής της κυβέρνησης και να μη θέτει εμπόδια στο να ολοκληρωθεί - σε μια κρίσιμη στιγμή για την οικονομία και τους πολίτες πρώτα απ’ όλα - να μην υπονομευτεί αυτή η πορεία. Είναι πολύ σαφή τα πράγματα. Έχουμε μπροστά μας να ψηφίσουμε προϋπολογισμό, τα μέτρα για την μη εφαρμογή της περικοπής συντάξεων, για τη μείωση του ΕΝΦΙΑ, για τις φοροαπαλλαγές. Είναι πολύ κρίσιμα αυτά για να καταλάβει ο καθένας μας ότι κάτι άλλαξε και ότι αλλάζει η πορεία της χώρας».

Ο κ. Σκουρλέτης ήταν κατηγορηματικός ότι η δήλωση του κ. Καμμένου, πως δεν θα επιτρέψει να ολοκληρωθεί η διαδικασία υλοποίησης της Συμφωνίας των Πρεσπών, δεν ισχύει μετά το υπουργικό Συμβούλιο, όπου «ο πρωθυπουργός με απόλυτη σαφήνεια είπε - μάλιστα προκαλώντας τους υπουργούς που ήταν εκεί και προφανώς θα έλεγα ότι έβλεπε κυρίως προς τον κ. Καμμένο – “δεσμευθείτε ότι με την στάση σας, ανεξάρτητα των απόψεών σας θα σεβαστείτε την κυβέρνηση και δεν θα θέσετε εμπόδια στις πολιτικές επιλογές της”. Άρα και στο θέμα της Μακεδονίας».

Ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ πρόσθεσε ότι σε κάθε περίπτωση «υπάρχει πλειοψηφία που θα εγκρίνει την Συμφωνία των Πρεσπών, υπάρχει και πλειοψηφία η οποία δεν θα αποδεχτεί οποιαδήποτε πρόταση μομφής, αλλά, πολύ περισσότερο θεωρώ ότι υπάρχει και πλειοψηφία εμπιστοσύνης απέναντι στη σημερινή κυβέρνηση».

Τέλος, ο κ. Σκουρλέτης, ερωτώμενος για την μελλοντική στάση των κοινοβουλευτικών στελεχών που προέρχονται από την πολιτική κίνηση «ΠΡΑΤΤΩ», επεσήμανε: «δεν νομίζω ότι έχουν κατατεθεί, ούτε από τους συγκεκριμένους συναδέλφους, ούτε από τον κ. Κοτζιά, κάποιες ενστάσεις συνολικού χαρακτήρα απέναντι στην κυβέρνηση».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Κοτζιάς, Καμμένος
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ο διπλός στόχος Τσίπρα με την αποδοχή της παραίτησης Κοτζιά

Δ. Παπαδημούλης: Οποιος τα βάζει με τη συμφωνία των Πρεσπών τα βάζει με τον Τσίπρα

Τζανακόπουλος: Πολιτικά ακατανόητη η παραίτηση του Κοτζιά

SHARE:

24Media Network