Σκρέκας: Ακόμα 1.000 νοικοκυριά χωρίς ρεύμα - Πιθανή η αποζημίωση για όσους βυθίστηκαν στο σκοτάδι

Σπασμένα δέντρα από την κακοκαιρία Ελπίδα
Σπασμένα δέντρα από την κακοκαιρία Ελπίδα EUROKINISSI

"Τα πράγματα δεν είναι τόσο ακραία όσο περιγράφονται" είπε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ο οποίος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για αποζημίωση σε όσους έμειναν χωρίς ρεύμα.

Αγγίζουν τα 1.000 τα νοικοκυριά που παραμένουν χωρίς ρεύμα μετά την επέλαση της κακοκαιρίας Ελπίδα, σύμφωνα με όσα είπε ο Κώστας Σκρέκας σε τηλεοπτική του συνέντευξη.

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας τόνισε μάλιστα πως "η αντιμετώπιση βλαβών από τον ΔΕΔΔΗΕ έχει γίνει πολύ καλύτερα από την προηγούμενη κακοκαιρία. Από τις 200.000 διακοπές ρεύματος την Δευτέρα, έχουμε πέσει, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, σε λιγότερα από 1.000 νοικοκυριά που δεν έχουν ρεύμα", για να προσθέσει στον ΑΝΤ1: "Αυτό για μας σημαίνει ότι δεν έχει πάρει ρεύμα κανένα σπίτι. Βέβαια, η ταλαιπωρία είναι πολύ μεγάλη για τους ανθρώπους που έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό. Μέχρι το μεσημέρι πιστεύουμε ότι το πρόβλημα θα έχει λυθεί παντού και η ηλεκτροδότηση θα έχει αποκατασταθεί.

Παράλληλα, υποστήριξε πως "τα πράγματα δεν είναι τόσο ακραία έτσι όπως περιγράφονται πολλές φορές. Ο συντονισμός μεταξύ ΔΕΔΔΗΕ και Δήμων ήταν καλός, γι' αυτό και μέσα σε 48 ώρες αποκαταστάθηκε το 95% των βλαβών".

Όπως είπε ο κ. Σκρέκας, «την προηγούμενη χρονιά είχαν μείνει πάνω από 24 ώρες οι Σποράδες χωρίς ρεύμα, φέτος έμειναν μόνο λίγες ώρες, γιατί είχαμε καλύτερη κατανομή των δυνάμεων. Στην Εύβοια είχαν μείνει χωρίς ρεύμα πολλά χωριά, αλλά γρήγορα αποκαταστάθηκε σε πολλές περιοχές η ηλεκτροδότηση. Πέρσι στην βόρεια Αττική είχαμε τεράστιο πρόβλημα, φέτος είχαμε ελάχιστες διακοπές».

Σχετικά με τις αποζημιώσεις σε πολίτες, ο Υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας είπε πως "έχουμε δύο κατηγορίες προβλημάτων: η πρώτη να έχουν καταστραφεί ηλεκτρικές συσκευές από τις μεταβολές στην τάση, ενώ ο ΔΕΔΔΗΕ προσπαθεί να διορθώσει τις βλάβες και σε αυτήν η διαδικασία είναι απλή και η αποζημίωση είναι άμεση. Η δεύτερη, εξετάζουμε να δούμε αν θα μπορούμε να αποζημιώσουμε αυτούς που έχουν ταλαιπωρηθεί από την διακοπή ηλεκτροδότησης".

Καταλήγοντας, είπε: "Όλοι οι άνθρωποι του ΔΕΔΔΗΕ κάνουν ότι μπορούν για να ηλεκτροδοτηθούν πάλι όλα τα σπίτια. Κάνουμε ότι μπορούμε για να δούμε αν μπορούν να αποζημιωθούν οι άνθρωποι που ταλαιπωρήθηκαν. Αυτό όμως δεν είναι μόνιμη λύση. Η μόνιμη λύση είναι η υπογειοποίηση των καλωδίων. Βρέθηκα προχθές σε περιοχή που δεν είχε ρεύμα, ενώ στον παραπάνω δρόμο είχε προχωρήσει το έργο υπογειοποίησης των καλωδίων και υπήρχε ρεύμα".

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κακοκαιρία Ελπίδα, Ηλεκτρική Ενέργεια, Κωνσταντίνος Σκρέκας, ΔΕΔΔΗΕ
SHARE:

24Media Network