Σπασμένο τηλέφωνο για τις καταθέσεις στην Ελβετία

Σπασμένο τηλέφωνο για τις καταθέσεις στην Ελβετία

Κλήση να καταθέσει για τα όσα είπε περί λογαριασμών Ελλήνων βουλευτών στην Ελβετία, έλαβε ο Ιωσήφ Ζησιάδης από την ελληνική Βουλή. Το τηλεφώνημα Πετσάλνικου και τα δεκάδες αναπάντητα μηνύματα

Περιπλέκεται η υπόθεση των καταγγελιών του ελληνοελβετού βουλευτή Ιωσήφ Ζησιάδη, σχετικά με Έλληνες βουλευτές που διατηρούν καταθέσεις στην Ελβετία.

Η Βουλή κάλεσε τον βουλευτή να προσέλθει στη Μόνιμη Επιτροπή Οικονομικών για να καταθέσει όσα είπε στην εκπομπή του Mega "Έρευνα", περί υπάρξης λογαριασμών σε ελβετικές τράπεζες από πολιτικούς της δεξιάς και του ΠΑΣΟΚ.

Την πρόσκληση έστειλε ο αντιπρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Αργύρης, όμως σύμφωνα με το "Bήμα" ο κ. Ζησιάδης μετά την καταγγελία του τηρεί σιγή ιχθύος.

Ο Πρόεδρος της Βουλής Φ. Πετσάλνικος φέρεται να επικοινώνησε με τον Ι. Ζησιάδη, ο οποίος όμως απάντησε ότι δεν θυμάται ακριβώς (!) τι είχε πει στην τηλεοπτική εκπομπή.

Επίσης, βουλευτές έχουν προσπαθήσει να επικοινωνήσουν μαζί του, αλλά δεν έχει απαντήσει στα τηλεφωνήματα και τα μηνύματά τους.

Στην επίμαχη εκπομπή, ο κ. Ζησιάδης είχε καταγγείλει ότι η Ελβετία ήδη από το 2005 είχε προτείνει φορολογική συμφωνία στην Ελλάδα, που όμως δεν προχώρησε, γιατί όπως είπε "βουλευτές της δεξιάς και του ΠΑΣΟΚ έχουν λογαριασμούς σε ελβετικές τράπεζες".

Την καταγγελία Ζησιάδη, ακολούθησε ερώτηση των βουλευτών της ΝΔ κκ Τζαβάρα και Γιακουμάτου, οι οποίοι ζήτησαν όλα τα στοιχεία από το υπουργείο Οικονομικών.

Μέχρι στιγμής πάντως ο Ιωσήφ Ζησιάδης, δεν έχει δώσει συνέχεια στο θέμα και η κατάθεσή του για όσα είπε αναμένεται με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.

Ο Ιωσήφ Ζησιάδης, είναι ομοσπονδιακός βουλευτής με το κόμμα "Οι Αριστεροί" και Πρόεδρος της επιτροπής ελληνοελβετικής φιλίας στην ελβετική Βουλή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Καταγγελία για λογαριασμούς βουλευτών στην Ελβετία

"O έλεγχος των καταθέσεων στην Ελβετία γίνεται ήδη"

SHARE:

24Media Network