Σπύρος Πέγκας: Απαράδεκτη η απουσία μέριμνας της διοίκησης του δήμου για τους άστεγους της πόλης

Σπύρος Πέγκας: Απαράδεκτη η απουσία μέριμνας της διοίκησης του δήμου για τους άστεγους της πόλης
Σπύρος Πέγκας

"Η ανθρώπινη ζωή και ο σεβασμός της συνιστούν αδιαπραγμάτευτη αξία" σημειώνει η δημοτική κίνηση "Θεσσαλονίκη Για Όλους" σε ανακοίνωσή της για τον θάνατο άστεγου άνδρα στη Θεσσαλονίκη.

Ανακοίνωση εξέδωσε η δημοτική κίνηση “Θεσσαλονίκη Για Όλους” με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Σπύρο Πεγκα, με αφορμή τη θλιβερή είδηση του θανάτου ενός άστεγου άνδρα στη Θεσσαλονίκη.

“Πρόκειται για τον έκτο άστεγο συμπολίτη μας που χάνει τη ζωή του τα τελευταία δυόμισι χρόνια στη Θεσσαλονίκη και η διοίκηση του δήμου συνεχίζει να αδιαφορεί” σημειώνει η ανακοίνωση και επισημαίνει πως “η διοίκηση του δήμου δεν μπορεί πλέον να αποκρύψει διά της σιωπής το γεγονός ότι αδυνατεί παντελώς να μεριμνήσει για τους αδύναμους ανθρώπους της πόλης“.

Η ανακοίνωση:

“Η είδηση ότι το απόγευμα της Πέμπτης εντοπίστηκε νεκρός ένας άστεγος συνάνθρωπός μας, στην περιοχή του αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, μας θλίβει και ταυτόχρονα μας θυμώνει.

Πρόκειται για τον έκτο άστεγο συμπολίτη μας που χάνει τη ζωή του τα τελευταία δυόμισι χρόνια στη Θεσσαλονίκη και η διοίκηση του δήμου συνεχίζει να αδιαφορεί.

Η κοινωνική μέριμνα απουσιάζει πλήρως από την ατζέντα του δημάρχου, ο οποίος δεν έχει λάβει κανένα σοβαρό και βιώσιμο μέτρο προστασίας των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων. Οι κοινωνικές δομές του δήμου έχουν τα τελευταία τέσσερα χρόνια παραμεληθεί και αφεθεί στην τύχη τους προξενώντας αποστροφή σε όλες και όλους που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη τους.

Η διοίκηση του δήμου δεν μπορεί πλέον να αποκρύψει διά της σιωπής το γεγονός ότι αδυνατεί παντελώς να μεριμνήσει για τους αδύναμους ανθρώπους της πόλης.

Πεποίθησή μας είναι ότι η ανθρώπινη ζωή και ο σεβασμός της συνιστούν αδιαπραγμάτευτη αξία. Γι’ αυτό και στο πρόγραμμά μας η προστασία των ευάλωτων συμπολιτών μας, σε μια “Θεσσαλονίκη Για Όλους”, αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα”.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα