Σπίρτζης: Πολιτική “Νόμου και Τάξης” ενω οι σφαίρες πέφτουν σαν χαλάζι

Σπίρτζης: Πολιτική “Νόμου και Τάξης” ενω οι σφαίρες πέφτουν σαν χαλάζι
ΙΝΤΙΜΕ

Εντονα επικριτικός ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Σπίρτζης ο οποίος κατηγορεί τον πρωθυπουργό για προεκλογική προπαγάνδα και ψεύτικες υποσχέσεις αναφορικά με την ασφάλεια του πολίτη.

Επίθεση στον Κυριακο Μητσοτάκη εξαπολύσει με δήλωσή του ο Tομεάρχης Προστασίας του Πολίτη  του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Χρήστος Σπίρτζης με αφορμή τα τελευταία περιστατικά των τελευταίων ημερών με πυροβολισμούς στη Λ. Αλεξάνδρας, στο Γκάζι, το Πασαλιμάνι και το Περιστέρι.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, “μεταξύ της ομιλίας και της συνέντευξης παρωδίας του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, στο Γκάζι, στο κέντρο της Αθήνας, δύο ανυποψίαστοι τουρίστες και ένας Έλληνας πολίτης τραυματίζονταν από σφαίρες, αγνώστων ως τώρα ατόμων.

Το επόμενο πρωί στην συνέντευξη Τύπου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μας ενημέρωσε ότι η πολιτική του «Νόμου και της Τάξης» δεν αλλάζει και βλέποντας την μεγάλη εικόνα και στον τομέα της ασφάλειας του πολίτη είναι ευχαριστημένος γιατί έχουν γίνει μεγάλα βήματα, έχουν μειωθεί οι δολοφονίες, οι ληστείες και γενικά η εγκληματικότητα”.

Κατά τον κ. Σπίρτζη, τα συμπεράσματα που βγαίνουν είναι:

“1. Προφανώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν τιμά το αστυνομικό ρεπορτάζ των μέσων μαζικής ενημέρωσης και των τηλεοπτικών δελτίων ειδήσεων. Αν τα παρακολουθούσε θα ενημερωνόταν ότι πριν τρεις ημέρες τα όπλα βγήκαν στο κέντρο της Αθήνας, δίπλα στον Άρειο Πάγο (!) με αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός 52χρονου. Πέντε ημέρες πριν, σημειώθηκαν πυροβολισμοί στο Πασαλιμάνι, μπροστά στα μάτια μικρών παιδιών, σε ένα ακόμη αιματηρό επεισόδιο και επτά ημέρες πριν, έγινε συμπλοκή με πυροβολισμούς έξω από μπαρ στο Περιστέρι.

2. Ακύρωσε πάρα πολύ σύντομα τον νέο Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Θεοδωρικάκο, ο οποίος με τις επισκέψεις του σε αστυνομικά τμήματα την προηγούμενη εβδομάδα και τις δηλώσεις του, ήθελε να δείξει την αλλαγή της πολιτικής του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

3. Παρότι και στην συνέντευξη και ττην ομιλία του έκρινε θετικό τον απολογισμό του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, δεν απάντησε για ποιους λόγους αντικατέστησε τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, επιδεικνύοντας πρωτοφανή αλαζονεία με την απάντηση: «Δεν είμαι υποχρεωμένος να μοιράζομαι τα κριτήρια που κάνω τις επιλογές μου»”.

Ο κ. Σπίρτζης συνεχίζει λέγοντας οτι “ο Κυριάκος Μητσοτάκης μας ενημέρωσε, επίσης, ότι παραμένει στην κεντρική επιλογή του για την αναγκαιότητα της πανεπιστημιακής αστυνομίας αλλά δεν θα είναι έτοιμος τον Οκτώβριο, γιατί θέλουν οι κατ’ εξαίρεση προσληφθέντες ειδική εκπαίδευση.

Όσοι πολίτες πίστεψαν την προεκλογική προπαγάνδα και τις ψεύτικες υποσχέσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, πριν δύο χρόνια, για την ασφάλεια του πολίτη, όσοι άκουσαν τις επικού τύπου ανακοινώσεις του «Νόμου και της Τάξης» γνωρίζουν πολύ καλά τα αποτελέσματα της πολιτικής Μητσοτάκη.

Οι χιλιάδες αστυνομικοί που τα δύο τελευταία χρόνια υπερκαλύπτουν τις υπηρεσίες καταστολής, δυστυχώς θα συνεχίσουν να μην στελεχώνουν τα άδεια αστυνομικά τμήματα και τις υπηρεσίες αντιμετώπισης του εγκλήματος”.

Ο κ. Σπίρτζης καταλήγει στην δήλωσή του:

“Θα συνεχίσουν αντί να επιτελούν τον κύριο θεσμικό τους ρόλο, την ασφάλεια του πολίτη, το δικαίωμα όλων μας να κινούμαστε χωρίς να πέφτουν οι σφαίρες σαν χαλάζι, στους πιο κεντρικούς δρόμους και τις πλατείες της χώρας μας, να λειτουργούν στην υπηρεσία του επιτελικού κράτους Μητσοτάκη, στην πολιτική του φόβου, της τρομοκράτησης και της στοχοποίησης της νεολαίας μας και όσων αντιδρούν στην αντικοινωνική πολιτική τους”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα