Στα ανθρώπινα θύματα της φωτιάς επενδύει ο Μητσοτάκης

Στα ανθρώπινα θύματα της φωτιάς επενδύει ο Μητσοτάκης
Ο Πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης Eurokinissi

Με επισκέψεις σε νοσοκομεία που νοσηλεύονται οι τραυματίες από τη φωτιά συνεχίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά τη χτεσινή συνέντευξη τύπου για τις φωτιές.

Με επισκέψεις σε νοσοκομεία που συνεχίζουν να νοσηλεύονται τραυματίες και εγκαυματίες από τη φωτιά της Ανατολικής Αττικής θα συνεχίσει το πρόγραμμα των δραστηριοτήτων του ο Κυριάκος Μητσοτάκης τις επόμενες μέρες.

Ο πρόεδρος της ΝΔ θέλει να κρατήσει στην επικαιρότητα και να δώσει έμφαση στην κύρια συνέπεια αυτής της πυρκαγιάς που ήταν τα ανθρώπινα θύματα, σε μια προσπάθεια να φέρει σε αντιπαράθεση την κυβέρνηση με τα συναισθήματα που κατακλύζουν το πανελλήνιο από την πολύνεκρη τραγωδία.

Μάλιστα χτες κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου επέμεινε ιδιαίτερα στο ζήτημα ότι θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί οι απώλειες σε ανθρώπινες ζωές παρά το γεγονός ότι αναγνώρισε τη «δύσκολη επιχειρησιακή πραγματικότητα» στην μείξη πευκοδάσους και οικισμού που χαρακτηρίζει το Μάτι και το Κόκκινο Λιμανάκι.

«Δεν συμβιβάζομαι με τη λογική των λιγότερων νεκρών» τόνισε χαρακτηριστικά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Επιπλέον ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα ασκώντας του δριμεία κριτική τόσο σε πολιτικό επίπεδο αλλά ταυτόχρονα καταλογίζοντάς του και «έλλειψη δυνατότητας οποιασδήποτε συναισθηματικής επαφής με το πρόβλημα», ενώ ταυτόχρονα ζητώντας παραιτήσεις υπουργών και αρμόδιων υπηρεσιακών παραγόντων ανέφερε με νόημα: «Πραγματικά αναρωτιέμαι πως κάποιοι άνθρωποι κοιμούνται σήμερα και συνεχίζουν μακάριοι να ασκούν τα καθήκοντά τους».

Στη χτεσινή του συνέντευξη άλλωστε ο πρόεδρος της ΝΔ, κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση έκανε προσπάθεια να ταυτιστεί με τους πυρόπληκτους σημειώνοντας ότι «τις τελευταίες 7 ημέρες βρέθηκα, ως όφειλα, πλάι σε αυτούς που έζησαν τις πιο σκοτεινές στιγμές της ζωής τους.

Μέσα σε λίγες ώρες άκουσα πολύ και μίλησα λίγο γιατί έτσι έπρεπε να γίνει». Ενώ συμπλήρωσε ότι «τα γεγονότα έχουν τη δική τους φωνή και είναι αμείλικτη. Αυτά που λένε αυτοί που έζησαν τη μαύρη Δευτέρα της περασμένης εβδομάδος, την αγωνία να σωθούν οι ίδιοι και οι δικοί τους άνθρωποι, έχουν πολύ μεγαλύτερο βάρος και σίγουρα πολύ περισσότερη αλήθεια από δηλώσεις αρμοδίων και ανακοινώσεις υπουργών».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ήδη πραγματοποιήσει δύο επισκέψεις σε Σισμανόγλειο και Ευαγγελισμό, δύο εκ των νοσοκομείων που περιέθαλψαν μεγάλο όγκο από τους τραυματίες της φονικής πυρκαγιάς της Ανατολικής Αττικής.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα