Σταμάτη για Τσοχατζόπουλο: Επικοινωνεί κανονικά και μας στηρίζει

Σταμάτη για Τσοχατζόπουλο: Επικοινωνεί κανονικά και μας στηρίζει
Ακης Τσοχατζόπουλος και Βίκυ Σταμάτη Eurokinissi

Αρνητικός στον κορονοϊό ο Άκης Τσοχατζόπουλος. Η σύζυγός του, Βίκυ Σταμάτη, τόνισε ότι ο πρώην υπουργός, που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, έχει πλήρη επικοινωνία με το περιβάλλον.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, αρνητικό ήταν το τεστ για τον κορονοϊό που υποβλήθηκε ο Άκης Τσοχατζόπουλος, ο οποίος νοσηλεύεται στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο. Η υγεία του, ωστόσο, είναι επιβαρυμένη.

Η Βίκυ Σταμάτη, σύζυγος του Ακη Τσοχατζόπουλου, προχώρησε σε δήλωση με αφορμή ότι ο πρώην Υπουργός νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο της Αθήνας.

Η δήλωση έχει ως εξής: «Η οικογένεια μας δοκιμάζεται για μίαν ακόμα φορά. Όλα αυτά, που έχουμε περάσει έχουν επιβαρύνει πολλαπλώς την υγεία του Άκη.

Αυτήν την στιγμή, όπως γνωρίζετε, νοσηλεύεται στην παθολογική κλινική με συμπτώματα πνευμονίας, είναι ωστόσο αγωνιστής, επικοινωνεί κανονικά με το περιβάλλον και δεν σταματά στιγμή να μας στηρίζει με τον δοτικό του χαρακτήρα. Με την βοήθεια του Θεού, γιατί μόνον αυτήν έχουμε, πιστεύω θα τα καταφέρουμε».

Η κατάσταση της υγείας του 81χρονου πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ δεν είναι καλή με συνέπεια να υποβληθεί σε αναλυτικές εξετάσεις.

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος, υπήρξε εκ των στενότερων συνεργατών του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέα Παπανδρέου, βουλευτής και υπουργός του ΠΑΣΟΚ. Συμμετείχε σχεδόν σε όλα τα υπουργικά συμβούλια των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, από τον πρώτο σχηματισμό της κυβέρνησης Ανδρέα Παπανδρέου το 1981 μέχρι το τέλος της κυβέρνησης Σημίτη το 2004, ενώ διετέλεσε υπουργός και στην οικουμενική κυβέρνηση του Ξενοφώντα Ζολώτα.

Διετέλεσε Βουλευτής από το 1974 έως το 2007. Στις εκλογές όμως του 2007 απέτυχε να εκλεγεί καθώς κατατάχθηκε στην 7η θέση ανάμεσα στους συνυποψηφίους του, ενώ στις εκλογές του 2009 δεν κατέβηκε υποψήφιος. Στις 11 Απριλίου 2011, ο πρώην υπουργός διαγράφηκε οριστικά από το ΠΑΣΟΚ.

Στις 7 Οκτωβρίου 2013 καταδικάστηκε πρωτόδικα σε ποινή κάθειρξης 20 ετών για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα. Αποφυλακίστηκε το 2018.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα