Στέλιος Πέτσας: “Το καθολικό lockdown δεν είναι στο τραπέζι”

Στέλιος Πέτσας: “Το καθολικό lockdown δεν είναι στο τραπέζι”
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας Eurokinissi

Τη διαβεβαίωση ότι αυτή την ώρα δεν είναι στο τραπέζι το καθολικό lockdown έδωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. Παράλληλα σημείωσε ότι δεν επιτρέπεται εφησυχασμός ούτε όμως δικαιολογείται και πανικός.

Μιλώντας στο κανάλι του Mega, ο κυβερνητικός κπρόσωπος τόνισε ότι αυτή τη στιγμή η Ελλάδα βρίσκεται σε καλή κατάσταση, όσον αφορά το θέμα του κορονοϊού, συγκριτικά με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες και αυτό, σύμφωνα με τον Στέλιο Πέτσα, οφείλεται στο γεγονός ότι οι Έλληνες πολίτες υπακούουν τους ειδικούς.

“Το ρεκόρ στην Ελλάδα είναι 882 κρούσματα στις 22 Οκτωβρίου. Την ίδια μέρα στη Γαλλία τα κρούσματα ήταν πάνω από 41.000, στο Βέλγιο πάνω από 13.000, στην Ολλανδία πάνω από 11.000, στην Πορτογαλία πάνω από 3.000. Είμαστε σε πολύ καλύτερη κατάσταση από πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Ευτυχώς οι Έλληνες ακούν τους ειδικούς και στη συντριπτική πελιοψηφία τους εφαρμόζουν τα μέτρα. Ας τηρούμε λοιπόν τα μέτρα που υπάρχουν στο τραπέζι για να μην πάμε σε σκληρότερα”, τόνισε ο Στ. Πέτσας.

Στη ερώτηση της δημοσιογράφου τι θα γίνει στην περίπτωση που τα ημερήσια κρούσματα στη χώρα μας ξεπεράσουν τα 1.000, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε: “Η αύξηση των κρουσμάτων θα συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες. Με τα μέτρα που πήραμε επιδιώκουμε να μην υπάρξει επιθετική αύξηση των κρουσμάτων αλλά να σταθεροποιηθεί ο αριθμός των κρουσμάτων στα επίπεδα που είναι σήμερα.

Στη συνέχεια ο Στέλιος Πέτσας διαβεβαίωσε τους πολίτες πως το καθολικό Lockdown δεν είναι στο τραπέζι. “Όπως είπε ο πρωθυπουργός στο μήνυμα που έστειλε στους πολίτες αυτό δεν είναι επιλογή του”, συμπλήρωσε.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version