Στη Δράμα σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας

Στη Δράμα σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας
Συναντήσεις με την διοίκηση και το προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας θα έχει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Φώτο από την επίσκεψή του στο "Γ.Γεννηματάς" Eurokinissi

Επισκέπτεται το Γενικό Νοσοκομείο της πόλης και θα έχει συνάντηση με εργαζόμενους και επαγγελματίες του νομού. Αναμένεται να εστιάσει στην ενίσχυση της δημόσιας υγείας και στην ανάγκη ενίσχυσης των πληττόμενων κλάδων.

Στην Δράμα, έναν νομό της ανατολικής Μακεδονίας που βρίσκεται στην «καρδιά» της υγειονομικής κρίσης και χθες κατέγραψε σημαντικό αριθμό κρουσμάτων Covid 19 θα βρεθεί σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Η επίσκεψη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης εντάσσεται στο πυκνό πρόγραμμα περιοδειών που πραγματοποιεί με έμφαση στις επισκέψεις του στα νοσοκομειακά ιδρύματα.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Αλέξης Τσίπρας, θα βρεθεί στις 11.00 στην βασική δημόσια υγειονομική δομή της πόλης, το Γενικό Νοσοκομείο της Δράμας. Θα συναντηθεί με την διοίκηση του ιδρύματος, τους διευθυντές των κλινικών αλλά και το υγειονομικό προσωπικό. Λίγο αργότερα στις 12.30 ο Αλέξης Τσίπρας θα παραβρεθεί σε σύσκεψη με τους φορείς των εργαζομένων και επαγγελματιών της πόλης. Στην σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί θα παραβρεθούν οι εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου της Δράσης, του Εμπορικού Συλλόγου, του Σωματείου της Εστίασης.

Οι συναντήσει αυτές που θα έχει στην Δράμα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, είναι ενδεικτικές και των δύο ζητημάτων που βρίσκονται στην «αιχμή του δόρατος» της πολιτικής της αξιωματικής αντιπολίτευσης: Το θέμα της Δημόσιας Υγείας και του ΕΣΥ, όπως και αυτό της αντιμετώπισης των συνεπειών της οικονομικής κρίσης που ακολουθεί την υγειονομική. Ιδίως όσον αφορά τους εργαζόμενους στους πληττόμενους κλάδους και την μικρο-μεσαία επιχειρηματικότητα.

Δίχως οξυγόνο το Νοσοκομείο Δράμας

Αξίζει να σημειωθεί αναφορικά με την κατάσταση στο Νοσοκομείο της Δράμας, ότι μόλις χθες ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στον νομό και τομεάρχης Δικαιοσύνης, Θεόφιλος Ξανθόπουλος, κατήγγειλε την έλλειψη οξυγόνου στο νοσοκομειακό ίδρυμα. Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε σε ανακοίνωσή του «η Διοίκηση του Νοσοκομείου Δράμας και οι πολιτικοί της προϊστάμενοι κατάφεραν – γιατί περί κατορθώματος πρόκειται – να αφήσουν το Νοσοκομείο χωρίς οξυγόνο. Κάλυψαν τις ανάγκες με φιάλες που συγκεντρώθηκαν εκ των ενόντων ενώ η ιταλική Εταιρεία, που ανέλαβε το έργο της αναβάθμισης του συστήματος παροχής οξυγόνου, αναμένεται την επόμενη εβδομάδα». Ο Θεόφιλος Ξανθόπουλος τόνισε πως «η δομή αντιμετωπίζει μία πρωτόγνωρη κατάσταση, αλλά η επιβαρυμένη επιδημιολογική εικόνα της περιοχής είναι γεγονός εδώ και μέρες».

Στήριξη της δημόσιας υγείας

Το θέμα της ανάγκης άμεσης στήριξης της δημόσιας υγείας αναμένεται να αναδείξει με την επίσκεψή του στο Νοσοκομείο που βρίσκεται σε ένα ιδιαίτερα επιβαρυμένο νομό και ο Αλέξης Τσίπρας. Ιδίως ενόψει και του προϋπολογισμού που σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ επιστρατεύονται λογιστικά τερτίπια προκειμένου να καλυφθεί το ότι βαίνουν μειούμενες οι υγειονομικές δαπάνες.

Όπως χαρακτηριστικά άλλωστε ανέφερε χθες σε ανακοίνωσή της η αξιωματική αντιπολίτευση «οι αλχημείες τους διαψεύδονται από τη ζοφερή πραγματικότητα του τριψήφιου αριθμού νεκρών κάθε μέρα και του αδιεξόδου του ΕΣΥ. Την ώρα που ο ΟΟΣΑ βάζει την Ελλάδα προτελευταία στις χώρες της ΕΕ σε επιπρόσθετες δαπάνες για την Υγεία από την έναρξη της πανδημίας και η κυβέρνηση εν μέσω πανδημίας καταθέτει προϋπολογισμό με περικοπές 600 εκατ. ευρώ στην Υγεία για το 2021».

Στις αιτίες αυτής της πολιτικής αναφέρθηκε χθες και ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος Νάσος Ηλιόπουλος. Σημείωσε ότι «η στάση της κυβέρνησης απέναντι στο δημόσιο σύστημα υγείας εξηγείται. Ιδεολογικά υποστηρίζει την ιδιωτικοποίησή του. Επομένως, δεν προσλαμβάνει μόνιμους γιατρούς και νοσηλευτές γιατί αυτοί θα είναι οι πρώτοι που θα αντισταθούν σε μια προσπάθεια ιδιωτικοποίησης».

Την πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ να συμβάλλει σε ένα ευρύτερο μέτωπο αντιμετώπισης της πανδημίας επισήμανε σε συνέντευξή του και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Μπαλάφας σημειώνοντας όμως ότι αυτό δεν το επιθυμεί η κυβέρνηση. Όπως τόνισε «αυτή τη στιγμή έχουμε «πόλεμο» με την πανδημία και αυτό που χρειάζεται είναι πανστρατιά όλων των δυνάμεων. Να σταθούν στο ίδιο μετερίζι όλες οι υγειονομικές και κοινωνικές δυνάμεις. Με αυτή την έννοια προτείνουμε σύγκληση Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών, για ενιαίοσχέδιο έκτακτης ανάγκης εξάμηνης διάρκειας και υπουργό Υγείας κοινής αποδοχής. Η κυβέρνηση όχι μόνο δεν αποδέχεται τις ενωτικές μας προτάσεις, αλλά προωθεί νομοθετήματα που διχάζουν».

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα