Στη ΝΔ το ξανασκέφτονται για την περιφέρεια Αττικής: Πατούλης ή Παπανικολάου;

Στη ΝΔ το ξανασκέφτονται για την περιφέρεια Αττικής: Πατούλης ή Παπανικολάου;
Γιώργος Πατούλης και Γιώργος Παπανικολάου EUROKINISII / INTIME

Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά όσον αφορά το γαλάζιο χρίσμα στην περιφέρεια Αττικής μετά τη… ζεμπεκιά του Γ. Πατούλη. Στο τραπέζι το όνομα του δημάρχου Γλυφάδας.

Η Νέα Δημοκρατία επανεξετάζει τη στάση της στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου όσον αφορά στο χρίσμα για την περιφέρεια Αττικής, μετά τη… ζεμπεκιά του Γιώργου Πατούλη, που προκάλεσε αντιδράσεις.

Οι οριστικές αποφάσεις δεν έχουν ληφθεί και επομένως δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να παραμείνει τελικά η στήριξη στον κ. Πατούλη, ωστόσο εξετάζονται ήδη εναλλακτικές με το όνομα του δημάρχου Γλυφάδας και πρώην προέδρου της ΟΝΝΕΔ, Γιώργου Παπανικολάου, να βρίσκεται στο τραπέζι.

Υπενθυμίζεται ότι όπως είχε γράψει το NEWS 24/7 από χθες όταν πήρε διαστάσεις το ζήτημα με τις χορευτικές φιγούρες του νυν περιφερειάρχη, υπήρξε ενόχληση στο Μαξίμου και καλά πληροφορημένες πηγές άφηναν όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά για τις περιφερειακές εκλογές.

Ενδεχόμενη απόφαση όμως να αποσύρει η ΝΔ το χρίσμα στον κ. Πατούλη δεν θα ήταν εύκολη υπόθεση, καθώς κινδυνεύει να αντιμετωπίσει αντάρτικο στη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας από μία υποψηφιότητα του νυν περιφερειάρχη. Επίσης, δημιουργούνται εντυπώσεις δεδομένου ότι τα χρίσματα στους εν ενεργεία περιφερειάρχες έχουν προ πολλού ανακοινωθεί.

Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, συναντήθηκε πάντως με τον κ. Παπανικολάου, εξετάζοντας όλες τις εναλλακτικές που έχει. Σενάρια πάντως να είναι υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής ο υφυπουργός Άμυνας, Νίκος Χαρδαλιάς, διαψεύδονται, καθώς ο ίδιος επιθυμεί και φέρεται να έχει κλειδώσει, να είναι υποψήφιος στις προσεχείς ευρωεκλογές.

Σημειωτέον ότι η Αττική δεν είναι η μόνη περιφέρεια στην οποία αντιμετωπίζει “βάσανα” η ΝΔ. Μόλις πριν από τέσσερις ημέρες η ΝΔ διέγραψε τον πρώην βουλευτή Κοζάνης, Γιώργο Αμανατίδη, καθώς ανακοίνωσε ότι θα είναι υποψήφιος ως “αντάρτης” απέναντι στον επίσημο γαλάζιο υποψήφιο και νυν περιφερειάρχη, Γιώργο Κασαπίδη.

Στην Πελοπόννησο πάντως η ΝΔ φαίνεται να γλυτώνει ένα άλλο “αντάρτικο” καθώς ο νυν περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας ανακοίνωσε ότι δεν θα είναι ξανά υποψήφιος, αφού το γαλάζιο χρίσμα δόθηκε στον σαμαρικό Δημήτρη Πτωχό. Ο κ. Νίκας κατήγγειλε μάλιστα “βασανισμό από το σύστημα Σαμαρά”, αλλά δήλωσε ότι ο ίδιος είχε ζητήσει να αποσυρθεί. Με την απόσυρση του αποσοβήθηκε και ο κίνδυνος περιφερειακοί σύμβουλοι να αρνηθούν να κατέβουν με τον επίσημο εκλεκτό της ΝΔ, κ. Πτωχό, όπως απειλούσαν.

Σημειωτέον επίσης ότι στο κυβερνών κόμμα προβληματίζονται για το εάν θα δώσουν χρίσματα σε μεγάλους δήμους, πέραν της Αθήνας (όπου η στήριξη στον Κώστα Μπακογιάννη είναι προφανώς δεδομένη) και της Θεσσαλονίκης (όπου η ΝΔ θα στηρίξει το νυν δήμαρχο Κωνσταντίνο Ζέρβα που προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ και το 2019 είχε κατέβει ως ανεξάρτητος). Και αυτό καθώς η ευρεία νίκη στις εθνικές εκλογές έχει ανοίξει την όρεξη σε πολλούς επίδοξους δημάρχους και σε πολλές περιπτώσεις θα κατέβουν δύο και τρεις υποψήφιοι από το χώρο της ΝΔ, με προφανή κίνδυνο τοπικών εμφυλίων.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα