Στη Βουλή, αλλά όχι στο φως η λίστα των μεγαλοοφειλετών

Στη Βουλή, αλλά όχι στο φως η λίστα των μεγαλοοφειλετών
14-10-2011-ΑΘΗΝΑ-ΒΟΥΛΗ-ΕΠΙΚΑΙΡΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ-ΩΡΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ.Επίκαιρη Ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό, σχετικά με τις ''γερμανικές απαιτήσεις για εκχώρηση ελληνικής εθνικής κυριαρχίας''από τον ΛΑΟΣ και ''σχετικά με τους μεγαλοοφειλέτες του δημοσίου και τη φορολόγηση των καταθέσεων στις Τράπεζες της Ελβετίας''απο τον ΣΥΡΙΖΑ,απάντησε ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και υπουργός οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος (φωτογραφία). (EUROKINISSI-ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Μόνο υπόψη των βουλευτών θα τεθεί η λίστα όσων χρωστάνε πάνω από 1.000.000 ευρώ στο Δημόσιο. "Πράσινο φως" για δημοσιοποίηση έχει δώσει η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Ποιους όρους έθεσε

Την Τρίτη φτάνει στη Βουλή η λίστα του υπουργείου Οικονομικών που περιλαμβάνει τα ονόματα όσων χρωστάνε μεγάλα ποσά στο Δημόσιο.

Ωστόσο, παρά το ότι η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, έδωσε το “πράσινο φως” για τη δημοσιοποίησή της, δεν θα δοθεί στη δημοσιότητα. Έτσι, μόνο οι βουλευτές θα μάθουν τα ονόματα.

Η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων θέτει συγκεκριμένους όρους: οι οφειλές να είναι μόνο φορολογικές, να χαρακτηρίζονται εισπράξιμες, να διαχωρίζονται τα πρόσωπα που έχουν αποβιώσει και βαρύνονται οι κληρονόμοι και όσοι είναι σε κατάσταση πτώχευσης, όσοι έχουν δικαστικές προθεσμίες και τέλος η Αρχή ζητά να υπάρχει προειδοποίηση ατομική και περιθώριο 15 ημερών.

Σε πρώτη φάση, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, θα κατατεθεί η λίστα με όσους χρωστούν πάνω από 1.000.000 ευρώ.

Επίσης, θα κατατεθούν τα στοιχεία όσων το 2009 κατέθεσαν σε τράπεζες του εξωτερικού ποσά άνω των 100.000 ευρώ χωρίς τα χρήματα να δικαιολογούνται από όσα δήλωναν στην εφορία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, 14.700 οφειλέτες του Δημοσίου, έχουν χρέη ύψους 37 δισ. ευρώ και οφείλουν ή το 90% των ληξιπρόθεσμων οφειλών. Από αυτούς οι 6.500 είναι φυσικά πρόσωπα και 8.200 νομικά πρόσωπα

Συνολικά, τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο ανέρχονται σε 41 δισ. ευρώ και οφείλονται από 900.000 φυσικά και νομικά πρόσωπα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα