Στη Βουλή φέρνει η ΝΔ την επένδυση της Ελντοράντο

Στη Βουλή φέρνει η ΝΔ την επένδυση της Ελντοράντο

Τι αναφέρουν μεταξύ άλλων σε ερώτηση που κατέθεσαν προς το Γιώργο Σταθάκη 14 γαλάζιοι βουλευτές. Κατηγορούν την κυβέρνηση «για την υπονόμευση της επένδυσης στις Σκουριές».

Στη βουλή φέρνει το θέμα της Ελντοράντο η ΝΔ με ερώτηση που καταθέτουν 14 γαλάζιοι βουλευτές προς τον υπουργό Περιβάλλοντος και ενέργειας κατηγορώντας την κυβέρνηση «για την υπονόμευση της επένδυσης στις Σκουριές».

Όπως υπογραμμίζει η ΝΔ «την ώρα που η Ελλάδα διψάει για επενδύσεις, η σπουδαιότερη και μεγαλύτερη επένδυση της χώρας στον εξορυκτικό κλάδο και στη βαριά βιομηχανία σήμερα, κινδυνεύει να παγώσει, με ανυπολόγιστες συνέπειες για την Ελληνική οικονομία και την τοπική κοινωνία». Και προσθέτουν:  «Η προφανής πια αναποτελεσματικότητα και οι κομματικές αγκυλώσεις της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έχουν σαν αποτέλεσμα 2.400 εργαζόμενοι να κινδυνεύουν να χάσουν τις δουλειές τους και να οδηγηθούν στη μετανάστευση». 

Οι βουλευτές της ΝΔ, αφού αναφέρονται «στην ανικανότητα και την ιδεοληψία της Κυβέρνησης, που προκάλεσε την ακύρωση του φιλοεπενδυτικού προσωπείου του κ. Τσίπρα, μόλις 24 ώρες μετά τις αναπτυξιακές μεγαλοστομίες του στη Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης», υπογραμμίζουν ότι δεν ευσταθούν οι κυβερνητικοί χειρισμοί για εκκρεμότητες στις άδειες της επένδυσης και σημειώνουν: «Οι συνέπειες από την πιθανή εκδίωξη της επένδυσης θα είναι ανυπολόγιστες για τους εργαζόμενους που θα χάσουν τις δουλειές τους, για την οικονομία που θα χάσει 1 δισεκατομμύριο φόρους τα επόμενα χρόνια, αλλά και για την Ελλάδα ολόκληρη, καθώς το μήνυμα που θα σταλεί προς όλες τις κατευθύνσεις θα είναι εχθρικό για όλους τους πιθανούς μελλοντικούς επενδυτές και  θα καταστρέφει κάθε ελπίδα ισχυρής και βιώσιμης ανάπτυξης της χώρας μας».

Καταλήγοντας, οι βουλευτές της ΝΔ καλούν τον υπουργό περιβάλλοντος και ενέργειας Γιώργο Σταθάκη να δώσει απαντήσεις στα παρακάτω:

«1. Επιθυμεί ή όχι η Κυβέρνηση την ολοκλήρωση της εμβληματικής επένδυσης στις Σκουριές της Χαλκιδικής, με όρους αειφορίας και προστασίας του περιβάλλοντος και έτσι να διασφαλίσει τις χιλιάδες θέσεις εργασίας, την ανάπτυξη στην περιοχή και τα έσοδα του Κράτους;

2. Έχει εξετάσει η Κυβέρνηση όλες τις νομικές παραμέτρους της υπόθεσης ώστε να διασφαλίσει τα συμφέροντα του Δημοσίου;

3. Ταυτίζεται με την άποψη του συμβούλου Στρατηγικού Σχεδιασμού του Έλληνα πρωθυπουργού “στα τσακίδια”;».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Νέα Δημοκρατία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Χατζηδάκης: Η επένδυση στις Σκουριές θα προχωρήσει στις επόμενες 15-20 μέρες

Το διπλό στοίχημα του Μητσοτάκη

SHARE:

24Media Network