Στην Αθήνα ο “δικαστής” της Τρόικα. Υπέρ της συνέχισης του έργου της με δημοκρατική νομιμοποίηση

Στην Αθήνα ο “δικαστής” της Τρόικα. Υπέρ της συνέχισης του έργου της με δημοκρατική νομιμοποίηση

Με τον Αντ. Σαμαρά θα συναντηθεί ο Αυστριακός Οτ. Κάρας, επικεφαλής της επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου που ελέγχει τον ρόλο της τρόικας

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, θα έχει κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα την ερχόμενη εβδομάδα, ο επικεφαλής της ομάδας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που ελέγχει τον ρόλο της τρόικας, ο Αυστριακός ευρωβουλευτής και αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Ότμαρ Κάρας, στο πλαίσιο περιοδείας που αρχίζει το Σαββατοκύριακο από την Πορτογαλία και θα συνεχιστεί σε Ελλάδα, Κύπρο και Ιρλανδία.

Όπως επισημαίνει σε σημερινό της δημοσίευμα η μεγάλης κυκλοφορίας αυστριακή εφημερίδα «Κουρίρ», ο Ότμαρ Κάρας είχε καταθέσει ήδη τον Δεκέμβριο μία έκθεση για την τρόικα, η οποία εμπλουτισμένη με πληροφορίες και στοιχεία που θα συγκεντρώσει ο ίδιος κατά την περιοδεία του στις τέσσερις χώρες, θα τεθεί προς ψήφιση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις 16 Ιανουαρίου.

Διαβάστε τι είχε δηλώσει σε συνέντευξή του στο NEWS 247 ο Ότμαρ Κάρας.

Στο πλαίσιο της περιοδείας του, όπως σημειώνει η εφημερίδα, ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα έχει συναντήσεις με τους διοικητές των κεντρικών τραπεζών, τους υπουργούς Οικονομικών, οικονομικούς παράγοντες, εκπροσώπους μη κυβερνητικών οργανώσεων, αλλά και τους αρχηγούς των κυβερνήσεων των χωρών αυτών, ανάμεσά τους τον Έλληνα πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Σύμφωνα με την αυστριακή εφημερίδα, ο κ. Κάρας, σε σχέση με το έργο της τρόικας, καταλήγει στο συμπέρασμα πως «η τρόικα είναι μια λύση έκτακτης ανάγκης, με περιορισμένη χρονική διάρκεια και μέχρι στιγμής βασίζεται μόνο σε μια συνεργασία κυβερνήσεων χωρίς νομική βάση. Στο μέλλον θα πρέπει να υπάρχει εγγύηση για διαφάνεια, κοινοβουλευτικό έλεγχο και δημοκρατική νομιμοποίηση».

Ο ίδιος απορρίπτοντας την κατηγορία πως η τρόικα δεν έχει νόημα και πως οδηγεί τους ανθρώπους σε φτωχοποίηση, επισημαίνει πως «σε αυτή (σ.σ.: την τρόικα) δεν υπήρχε εναλλακτική επιλογή, διότι διαφορετικά χώρες όπως η Ελλάδα θα οδηγούνταν σε χρεοκοπία».

Όπως υπογραμμίζει η «Κουρίρ», ο Ότμαρ Κάρας στην έκθεσή του ζητάει να υπάρχει στο μέλλον ένας θεσμός στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ο οποίος θα παρεμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις βαριάς κρίσης και ο οποίος θα ελέγχεται από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα