Στην Εύβοια την Δευτέρα ο πρωθυπουργός

Στην Εύβοια την Δευτέρα ο πρωθυπουργός
Κυριάκος Μητσοτάκης AP

Ο πρωθυπουργός αναμένεται το πρωί της Δευτέρας να πραγματοποιήσει την τακτική τηλεδιάσκεψη για την επιδημία και στη συνέχεια να μεταβεί στις πληγείσες περιοχές της Έυβοιας.

Στις 11.00 το πρωί της Δευτέρας, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης θα προεδρεύσει από το Μέγαρο Μαξίμου στην τακτική τηλεδιάσκεψη για την επιδημία του κορονοϊού, ενώ στις 12:00 θα συνεδριάσει εκτάκτως το ΚΥΣΕΑ, μετά τη νέα Navtex της Τουρκίας και τις κινήσεις του Oruc Reis.

Στη συνέχεια, ο κ. Μητσοτάκης θα μεταβεί στην Εύβοια όπου θα επισκεφθεί τις πληγείσες περιοχές.

Ρεκόρ με 203 νέα κρούσματα στην Ελλάδα

Υπεθυμίζεται πως το τελευταίο 24ωρο ανακοινώθηκαν 203 νέα κρούσματα κορονοϊού εκ των οποίων τα 29 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Είναι η πρώτη φορά που καταγράφεται στην Ελλάδα ένας τόσο μεγάλος αριθμός νέων κρουσμάτων σε ένα 24ωρο, αποτελώντας ρεκόρ από την αρχή της επιδημίας.

Δείτε σε πραγματικό χρόνο την εξέλιξη των κρουσμάτων

Η κατάσταση στην Εύβοια

Εφιαλτικές στιγμές Μάνδρας αναβιώνει η χώρα που παρακολουθεί συγκλονισμένη τις τραγικές εξελίξεις από την καταστροφική πλημμύρα που σάρωσε την Εύβοια και έχει μέχρι στιγμής στοιχίσει τη ζωή σε οκτώ ανθρώπους, μεταξύ αυτών και ένα βρέφος 8 μηνών. Οι υλικές καταστροφές σε σπίτια και αυτοκίνητα είναι ανυπολόγιστες.

Το απόγευμα της Κυριακής (09/08), εντοπίστηκε ζωντανή και διασώθηκε με ελικόπτερο μια η μία εκ των δύο αγνοούμενων στην Εύβοια. Η γυναίκα, όπως αναφέρουν πηγές της Πολιτικής Προστασίας, παρασύρθηκε από το ρεύμα του νερού καθώς προσπαθούσε να απομακρυνθεί από το σπίτι της στο Μπούρτζι, αλλά οι διασώστες την εντόπισαν προς την θάλασσα και την απομάκρυναν με ελικόπτερο.

Στις 658 έχουν φτάσει μέχρι στιγμής οι κλήσεις στην Πυροσβεστική για εγκλωβισμένους και παροχές βοήθειας στην Εύβοια, ενώ 55 άτομα έχουν απομακρυνθεί συνολικά από τα σωστικά συνεργεία, από οικίες και σημεία που είχαν παγιδευτεί. Οι ενέργειες των συνεργείων ολόκληρου του μηχανισμού, συνεχίζονται σε όλη την πλημμυρισμένη περιοχή.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα