Στην Καρδίτσα ο Μητσοτάκης – Μίλησε με διασωθέντες

Στην Καρδίτσα ο Μητσοτάκης – Μίλησε με διασωθέντες
Κυριάκος Μητσοτάκης Dimitris Papamitsos

Ο πρωθυπουργός πέταξε πάνω απο τις πληγείσες περιοχές. Θα έχει σύσκεψη με τους δημάρχους και αναμένεται να δώσει έμφαση σε αποζημιώσεις- αποκατάσταση

Στην πληγείσα από την κακοκαιρία Daniel Θεσσαλία βρίσκεται από το πρωί ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός έφτασε νωρίτερα στη Λάρισα από όπου πέταξε πάνω από τις πληγείσες περιοχές και προσγειώθηκε στο στάδιο της Καρδίτσας.

Εκεί ο κ. Μητσοτάκης μίλησε με τους απεγκλωβισθέντες που μετέφεραν εκείνη την ώρα τα ελικόπτερα, με τους διασώστες της πυροσβεστικής και του στρατού, τους πιλότους, το προσωπικό του ΕΚΑΒ, τους γιατρούς και τους νοσηλευτές.

Στη συνέχεια μετέβη στο δημαρχείο της Καρδιτσας όπου είχε σύσκεψη με τους δημάρχους της περιοχής.

Οι δήμαρχοι της περιοχης στις τοποθετήσεις τους μίλησαν για πρωτοφανές φαινόμενο και έθεσαν τις προτεραιότητες κάθε δήμου με έμφαση στους απεγκλωβισμούς πολιτών, ιδιαίτερα των πιο ευπαθών, στην τροφοδοσία των πολιτών στην περίθαλψη όσων έχουν μείνει χωρίς σπίτια στην αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης και της υδροδότησης και στη συνέχεια στην καταγραφή των ζημιών και στην ανάγκη να δοθούν γρήγορα αποζημιώσεις, να αποκατασταθούν οι υποδομές.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να δώσει κατά την περιοδεία του έμφαση στις αποζημιώσεις.

Ήδη όπως τόνιζαν κυβερνητικά στελέχη ξεκίνησαν από χθες οι οι αυτοψίες σε σπίτια, επιχειρήσεις και υποδομές, όπου φυσικά αυτό όταν δυνατόν, ενώ από τη Δευτέρα θα λειτουργήσει η πλατφόρμα αποζημιώσεων.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μητσοτάκης ανέβαλε την καθιερωμένη επίσκεψη του στη ΔΕΘ λόγω των πλημμυρών, καθώς μάλιστα εκφράζονται φόβοι ότι όσο πέφτει η στάθμη του νερού θα ανεβαίνει ο τραγικός απολογισμός.

Ήδη εν τω μεταξύ ξεκίνησαν και τα σενάρια ανασχηματισμού ως λύση στο επικοινωνιακό και πολιτικό αδιέξοδο της κυβέρνησης.

Ενώ από κυβερνητικής πλευράς έχουν αρχίσει και τα καρφιά για την τοπική αυτοδιοίκηση και ιδίως για τη (γαλάζια) περιφέρεια Θεσσαλίας.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα