Στην Ολομέλεια της Βουλής την 1η Φεβρουαρίου το πόρισμα για τα θαλασσοδάνεια

Στην Ολομέλεια της Βουλής την 1η Φεβρουαρίου το πόρισμα για τα θαλασσοδάνεια
Συνεδρίαση σχετικά με τη σύνταξη του πορίσματος της Εξεταστικής Επιτροπή της Βουλής για τη διερεύνηση της νομιμότητας της δανειοδότησης των πολιτικών κομμάτων, καθώς και των ιδιοκτητριών εταιρειών μέσων μαζικής ενημέρωσης από τα τραπεζικά ιδρύματα της χώρας την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Απόψε πέφτει η αυλαία της Εξεταστικής Επιτροπής με την κατάθεση του πορίσματος της πλειοψηφίας και των υπομνημάτων της αντιπολίτευσης

Στην Ολομέλεια της Βουλής παρουσία των πολιτικών αρχηγών θα συζητηθεί την ερχόμενη Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής για τα θαλασσοδάνεια των τραπεζών σε κόμματα και Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης το οποίο δεν καταλογίζει ποινικές ευθύνες σε πολιτικά πρόσωπα.

Το πόρισμα της πλειοψηφίας που καταγγέλλει την παραβίαση των τραπεζικών κανόνων για την χορήγηση δανείων συνολικού ύψους 1,27 δις ευρώ και 400 εκατ. ευρώ σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ θα κατατεθεί το απόγευμα στην Εξεταστική Επιτροπή. Από την πλευρά τους τα κόμματα της αντιπολίτευσης θα καταθέσουν τις παρατηρήσεις και τις δικές τους πορισματικές εκθέσεις. Το σύνολο το υλικού θα σταλεί στους αρμόδιες εισαγγελείς οι οποίοι θα κληθούν να διερευνήσουν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες τραπεζικών, κομματικών στελεχών και διοικούντων των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Αύριο η συμπολίτευση αναμένεται να καταθέσει αίτημα (υπογεγραμμένο από τουλάχιστον 60 βουλευτές) ζητώντας την συζήτηση του πορίσματος της Εξεταστικής στην Ολομέλεια της Βουλής. Η συζήτηση έχει οριστεί για το μεσημέρι της επόμενης Τετάρτης 1 Φεβρουαρίου. Στη συζήτηση αναμένεται να δώσει το παρόν και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας καθώς και οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα