Στην Τουρκία ο Νίκος Δένδιας – Θερμός εναγκαλισμός με Τσαβούσογλου

Στην Τουρκία ο Νίκος Δένδιας – Θερμός εναγκαλισμός με Τσαβούσογλου
Ο εναγκαλισμός Νίκου Δένδια - Μεβλούτ Τσαβούσογλου

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών υποδέχτηκε τον Έλληνα ομόλογό του στο αεροδρόμιο των Αδάνων με έναν θερμό εναγκαλισμό, δηλώνοντας "πολύ χαρούμενος". Ενημέρωση Δένδια στο Κέντρο Επιχειρήσεων για τις τελευταίες εξελίξεις.

Στην Τουρκία βρίσκεται από το πρωί της Κυριακής (12/02) ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας. Τον υπουργό Εξωτερικών υποδέχτηκε στο αεροδρόμιο των Αδάνων ο Τούρκος ομόλογός του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, με τον οποίο μάλιστα είχαν έναν θερμό εναγκαλισμό.

Είμαι πολύ χαρούμενος που τον υποδέχτηκα” δήλωσε ο Τσαβούσογλου κατά την άφιξη του ομολόγου του.

Ο Τσαβούσογλου θα συνοδεύει καθ’ όλη τη διάρκεια της επίσκεψής του τον κ. Δένδια, ο οποίος συναντιέται με τα μέλη της ελληνικής αποστολής βοήθειας, η οποία επιχειρεί στις περιοχές που υπέστησαν τεράστια καταστροφή εξαιτίας του σεισμού 7,8 βαθμών της 6ης Φεβρουαρίου.

Ο κ. Δένδιας επισκέπτεται το Κέντρο Επιχειρήσεων στην Αντιόχεια και ενημερώνεται για τις τελευταίες εξελίξεις στις προσπάθειες απεγκλωβισμού και διάσωσης, καθώς και για τις ανάγκες για ανθρωπιστική βοήθεια. “Θα ήθελα να έρχομαι για χαρές, όχι για τέτοια ζητήματα, αλλά είμαστε εδώ τώρα” ήταν η πρώτη δήλωση του Έλληνα υπουργού μόλις έφτασε στο κέντρο Πολιτικής Προστασίας.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης θα εξετασθούν τρόποι περαιτέρω συνδρομής της Ελλάδας για την αντιμετώπιση της καταστροφής.

Ο υπουργός Εξωτερικών έχει δώσει οδηγίες στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της χώρας μας στη Γενεύη να προβεί σε ενέργειες ώστε να δοθεί έκτακτη ανθρωπιστική βοήθεια μέσω του Γραφείου Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων (OCHA) του ΟΗΕ στην Τουρκία και στη Συρία.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών Ανδρέας Κατσανιώτης έχει αναλάβει τον συντονισμό φορέων και ιδιωτών που επιθυμούν να συνδράμουν στις προσπάθεις συγκέντρωσης ανθρωπιστικής βοήθειας για τις σεισμόπληκτες περιοχές σε Τουρκία και Συρία.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα