Στο Καστελόριζο η Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Στο Καστελόριζο η Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου AP

Στο Καστελόριζο η Κατερίνα Σακελλαροπούλου για την 77η επέτειο απελευθέρωσης του νησιού. Το πρόγραμμα της Προέδρου της Δημοκρατίας.

Στο Καστελόριζο βρίσκεται σήμερα, Κυριακή η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου με αφορμή την 77η επέτειο απελευθέρωσης του νησιού.

Το πρόγραμμα της ΠτΔ

Η κα. Σακελλαροπούλου παρακολούθησε το πρωί της Κυριακής τη δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης και θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο των Πεσόντων.

Η ΠτΔ θα επισκεφτεί στη συνέχεια πλοία του ΠΝ που βρίσκονται στο λιμάνι του Καστελόριζου, ενώ θα καταθέσει και στεφάνι στο μνημείο της «Κυράς της Ρω» στη Ρω. Το απόγευμα, θα περιηγηθεί σε χώρους πολιτιστικού ενδιαφέροντος του νησιού.

Τη Δευτέρα, η κ. Σακελλαροπούλου θα παρακολουθήσει τη Θεία Λειτουργία για τη γιορτή της Ύψωσης του Τιμίου Σταυρού, ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί στο σχολείο του νησιού και θα παραστεί στον Αγιασμό με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς.

Λίγο πριν από το μεσημέρι της Δευτέρας θα αναχωρήσει για την Αθήνα.

Συνεχείς οι εξελίξεις στη Μεσόγειο

Την ίδια στιγμή συνεχείς παραμένουν οι εξελίξεις στη Μεσόγειο.

Η Τουρκία δεν έχει προχωρήσει σε ανανέωση της NAVTEX για παραμονή του ερευνητικού πλοίου στην ανατολική Μεσόγειο και έτσι αυτό, με ταχύτητα 10 κόμβων, έχει αρχίσει να πλέει βορειοανατολικά, δημιουργώντας την εντύπωση ότι κατευθύνεται στην Αττάλεια.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται για την πορεία του στο marinetraffic πλέει προς περιοχή κοντά στο Κας που βρίσκεται απέναντι από το Καστελόριζο.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα