Στρίβειν από την υπόθεση Λιγνάδη δια του Πολάκη για τον Μητσοτάκη 

Στρίβειν από την υπόθεση Λιγνάδη δια του Πολάκη για τον Μητσοτάκη 
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο βήμα της Βουλής Eurokinissi

Ο πρωθυπουργός επέμεινε ιδιαίτερα χθες στο να καταδικάσει ο Αλ. Τσίπρας τα hashtags κατά της ΝΔ και τον Π. Πολάκη, ενώ χρέωσε την επιλογή Λιγνάδη στη Μενδώνη 

Επιχείρηση αλλαγή ατζέντας και εκτόνωση της συζήτησης για πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης στην υπόθεση Λιγνάδη αποτέλεσε από την πλευρά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη η χθεσινή συζήτηση στη Βουλή.

Ο πρωθυπουργός δεν θεώρησε επαρκείς τις αποστάσεις που πήρε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας από hashtags όπως #ΝΔ_παιδεραστές και τα υπονοούμενα του Παύλου Πολάκη για κυκλώματα διακίνησης ανηλίκων προσφύγων με “πλοκάμια” μέχρι και στο Μαξίμου. Και επέμεινε στη δευτερολογία του ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα έπρεπε να καταδικάσει πιο κατηγορηματικά τέτοιες πρακτικές.

Ουσιαστικά ο κ. Μητσοτάκης βέβαια διόλου δεν θέλει ο κ.Τσίπρας να διαχωρίσει τη θέση του από τον κ. Πολάκη, καθώς οι παρεμβάσεις του πρώην υπουργού Υγείας συχνά εξυπηρετούν την κυβέρνηση. Και δεν ήταν τυχαίο ότι κατηγόρησε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για “αριστερόχρωμο τραμπισμό” θέλοντας να ανακόψει τυχόν ροές κεντρώων μετριοπαθών ψηφοφόρων στο ΣΥΡΙΖΑ.

“Εσείς ο ίδιος, λοιπόν, καλλιεργείτε αυτή τη λάσπη, γιατί αυτός είστε. Είστε ένα, όχι δισυπόστατο, τρισυπόστατο. Τσίπρας, Πολάκης, Βαξεβάνης, το ίδιο πράγμα, λοιπόν”, είπε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

“Ο Αλέξης Τσίπρας έδειξε καθαρά ότι είναι δέσμιος του κ. Πολάκη και των υπολοίπων. Δεν τόλμησε να κρατήσει καμία απόσταση. Μίλησε για “πληκτρολόγια”, δεν βρήκε να πει κουβέντα όμως, για τον κ. Πολάκη, την κ.Ελευθεριάδου, τον κ. Βαξεβάνη”, σχολίαζαν στη συνέχεια στελέχη της ΝΔ.

Ο πρωθυπουργός βεβαίως απάντησε και για τους χειρισμούς της υπόθεσης Λιγνάδη και στήριξε και επισήμως πλέον την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη. Στην πρωτολογία του δήλωσε ότι η κ.Μενδώνη ήταν που επέλεξε τον κ.Λιγνάδη για την καλλιτεχνική διεύθυνση του Εθνικού Θεάτρου, υποστηρίζοντας όμως ότι δεν γνώριζε και δεν μπορούσε να γνωρίζει. Ενώ στη δευτερολογία του δήλωσε ότι αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη για την παραμονή της υπουργού Πολιτισμού στην κυβέρνηση.

Σημειωτέον ότι ο κ.Μητσοτάκης πήρε αποστάσεις τόσο από το βουλευτή Καβάλας και πρώην διευθυντή του γραφείου τύπου της ΝΔ και στενό του συνεργάτη Μακάριο Λαζαρίδη για την αναφορά του στη λέξη “κίναιδος”, όσο και από παλαιότερα σχόλια της ειδικής γραμματέως για τα ασυνόδευτα ανήλικα Ειρήνης Αγαπηδάκη που προκάλεσαν την αντίδραση Τσίπρα, αν και επικαλέστηκε ότι η κ. Αγαπηδάκη έκανε τα σχόλια αυτά ως απλή πολίτης και πριν αποκτήσει οποιοδήποτε πολιτικό αξίωμα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα