Στυλιανίδης: Στις εκλογές της ΝΔ αναμετρώνται η νεοφιλελεύθερη ελίτ με τη λαϊκή κεντροδεξιά

Ομιλία Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και ΥΠΕΞ Ευ. Βενιζέλου  στα μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ με θέμα: «Προτεραιότητες της Ελλάδας στην Εξωτερική Πολιτική και την Ασφάλεια. Αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, κρίση στην Ουκρανία, η στάση της Ελλάδας σχετικά με το Ιράκ και τη Συρία». Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα της Γερουσίας στη Βουλή των Ελλήνων.--ΣΤΗ ΦΩΤΟ  ΦΩΤΟ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI
Ομιλία Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και ΥΠΕΞ Ευ. Βενιζέλου στα μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ με θέμα: «Προτεραιότητες της Ελλάδας στην Εξωτερική Πολιτική και την Ασφάλεια. Αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, κρίση στην Ουκρανία, η στάση της Ελλάδας σχετικά με το Ιράκ και τη Συρία». Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα της Γερουσίας στη Βουλή των Ελλήνων.--ΣΤΗ ΦΩΤΟ ΦΩΤΟ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI EUROKINISSI

Σαφείς διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα στους δύο υποψήφιους προέδρους βλέπει ο πρώην βουλευτής, αμφισβητώντας παράλληλα τη δυνατότητα απήχησης του Μητσοτάκη στην κοινωνία

Ως δίλημμα ανάμεσα στη νεοφιλελεύθερη οικονομική και πολιτική αριστοκρατία και την λαϊκή, πατριωτική κεντροδεξιά παρουσίασε το δεύτερο γύρο των εκλογών για την ανάδειξη προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στις 10 Ιανουαρίου, ο πρώην βουλευτής Ευριπίδης Στυλιανίδης.

Μιλώντας στην εκπομπή "Δεύτερη Ανάγνωση" ο κ.Στυλιανίδης υποστήριξε ότι οι διαφορές ανάμεσα στις πολιτικές που εκφράζουν οι δύο υποψήφιοι είναι σαφείς.

"Από τη μια υπάρχει ένας ορθολογισμός ο οποίος ικανοποιεί ενδεχομένως τις στατιστικές επιδόσεις της οικονομίας των ελίτ και από την άλλη υπάρχει ένας λαϊκός καπιταλισμός, δηλαδή μια έμφαση κυρίως στο πως θα δώσουμε στην κοινωνία με τη μορφή ίσων ευκαιριών και όχι ευνοιοκρατίας ή οικογενειοκρατίας", είπε χαρακτηριστικά.

"Μιλώντας για μικρότερο κράτος μιλούν για απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, για τυφλές απολύσεις, μιλούν για απόλυτες ιδιωτικοποιήσεις, ενώ από την άλλη πλευρά υπάρχει η συνταγή του κοινωνικού φιλελευθερισμού που μιλάει για στοχευμένες αποκρατικοποιήσεις για κινητικότητα και αξιολόγηση, σέβεται όμως τον άνθρωπο και την κοινωνία", πρόσθεσε ο κ.Στυλιανίδης.

Εξέφρασε επίσης την άποψη ότι από τη μία πλευρά υπάρχει η "σχολή Σικάγου", με απολύσεις, επιτυχείς οικονομικούς αριθμούς με στατιστικές, η λεγόμενη "εικονική οικονομία" και από την άλλη "η πραγματική οικονομία που λαμβάνει υπόψη τον οικογενειακό προγραμματισμό των ανθρώπων, τις στοχεύσεις των μικρομεσαίων επιχειρήσεων".

Αμφισβήτησε παράλληλα τη δυνατότητα απήχησης του Κυριάκου Μητσοτάκη στην κοινωνία, υποστηρίζοντας: "Όσο πολιτική σοβαρή και αν είναι η υποψηφιότητα του Κυριάκου τον οποίο τον σέβομαι, αλλά όταν απευθυνθεί στην κοινωνία δεν θα μπορέσει να ξεπεράσει πάνω από ένα ποσοστό. Μπορεί να ικανοποιήσει τον ορθολογισμό των οικονομικών ελίτ, αλλά δεν μπορεί να συγκινήσει, να συνεπάρει τη μεγάλη λαϊκή μάζα".

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Νέα Δημοκρατία, Κυριάκος Μητσοτάκης
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Μητσοτάκης: Δεν είμαι νεοφιλελεύθερος

SHARE:

24Media Network