Γεννηματά με Ιερώνυμο: Αρκετά με τους αριστερούς και δεξιούς ψάλτες

Η Φώφη Γεννηματά με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο
Η Φώφη Γεννηματά με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο EUROKINISSI

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο με αφορμή τη συμφωνία με Τσίπρα και πρότεινε τη συσταση ειδικής επιτροπής της Βουλής που θα συζητήσει με όλους τους ενδιαφερόμενους το σύνολο των εκκρεμών ζητημάτων, ενώ τάχθηκε υπέρ της πλήρους διασφάλισης των απλών ιερέων

Με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, κ.κ. Ιερώνυμο συναντήθηκε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά. Σημειώνεται ότι η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ είχε ανακοινώσει από την προηγούμενη εβδομάδα ότι θα πραγματοποιήσει σειρά επαφών σχετικά με την προωθούμενη συμφωνία για τον διαχωρισμό Εκκλησίας - Κράτους.

«Είχα μια ειλικρινή συζήτηση με τον Μακαριότατο. Οι ιστορικοί και διαχρονικοί δεσμοί του Ελληνικού λαού με την Ορθοδοξία, αλλά και τα ευαίσθητα Εθνικά θέματα που συνδέονται με το Οικουμενικό Πατριαρχείο, επιβάλλουν ένα νηφάλιο και υπεύθυνο διάλογο για την υπέρβαση της κρίσης που δημιουργήθηκε με τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις. Τόσο μέσα στην Εκκλησία, όσο και με την Πολιτεία. Προσεγγίζουμε πάντοτε το θέμα, με σεβασμό των διακριτών ρόλων» δήλωσε μετά το πέρας της συνάντησης η κα. Γεννηματά και πρόσθεσε: «Αρκετά με τους αριστερούς και δεξιούς πολιτικούς ψάλτες που διχάζουν και εμπλέκουν την εκκλησία στα μικροκομματικά τους παιχνίδια. Προτείνω τη σύσταση Ειδικής Επιτροπής της Βουλής που θα συζητήσει με όλους τους ενδιαφερόμενους, το σύνολο των εκκρεμών ζητημάτων, με στόχο την εξεύρεση κοινά αποδεκτών λύσεων. Οπωσδήποτε με πλήρη διασφάλιση των δικαιωμάτων των απλών ιερέων.»

Στελέχη του ΚΙΝΑΛ έχουν ήδη συναντηθεί με την αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Κρήτης, ενώ -σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του κόμματος- επίκειται και συνάντηση της κ. Γεννηματά με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο.

Συνάντηση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου με την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά
Συνάντηση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου με την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά EUROKINISSI
Η χειραψία της Φώφης Γεννηματά με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο
Η χειραψία της Φώφης Γεννηματά με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο EUROKINISSI
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Εκκλησία, Φώφη Γεννηματά, Κίνημα Αλλαγής
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Αισιοδοξία Γαβρόγλου μετά την συνάντηση με Βαρθολομαίο

Μητσοτάκης: Η ΝΔ δεν θα αναγνωρίσει μονομερή αλλαγή στο καθεστώς μισθοδοσίας των κληρικών

SHARE: