Συνέντευξη τύπου Μητσοτάκη τη Δευτέρα σε κλίμα προεκλογικών παροχών

Συνέντευξη τύπου Μητσοτάκη τη Δευτέρα σε κλίμα προεκλογικών παροχών
Κυριάκος Μητσοτάκης Aris Oikonomou / SOOC

Ο πρωθυπουργός ξεκινά κύκλο θεματικών συνεντεύξεων τύπου. Η πρώτη θα αφορά σε θέματα οικονομίας, ανάπτυξης και αγοράς εργασίας, με φόντο κατώτατο μισθό και σενάρια για νέα μέτρα.

Συνέντευξη τύπου θα παραχωρήσει την ερχόμενη Δευτέρα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ειδικότερα όπως ανακοίνωσε στο briefing ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, η συνέντευξη τύπου θα πραγματοποιηθεί στις 12:30 το μεσημέρι και θα αφορά σε θέματα οικονομίας, ανάπτυξης και αγοράς εργασίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες δε, πρόκειται για την πρώτη από ένα κύκλο θεματικών συνεντεύξεων τύπου που θα παραχωρήσει ο πρωθυπουργός, με το βλέμμα στις εκλογές.

Καθώς η πρώτη αφορά την οικονομία θα δοθεί μέσα σε κλίμα προεκλογικών παροχών, με φόντο τη διαδικασία για τη νέα αύξηση στον κατώτατο μισθό από 1η Απρίλίου και τα σενάρια για νέα μέτρα στήριξης, ενώ από την 1η Φεβρουαρίου ξεκινά το Market Pass.

Χθες ο κ. Οικονομου άλλωστε μιλώντας στο ΣΚΑΙ δεν απέκλεισε νέα μέτρα στήριξης αν και υποστήριξε ότι δεν συνδέονται με τις εκλογές, που αναμένονται Απρίλιο ή Μάιο.

“Έχουμε αποδείξει ότι κινούμαστε με σωφροσύνη. Δεν κινούμαστε στον πολιτικό χρόνο με βάση τη λογική “δώσε κάτι, για να εξαγοράσεις”. Η στήριξη στην κοινωνία είναι για να ανταπεξέλθει στις πρωτόγνωρες δυσκολίες που μας βρήκαν τα τελευταία 3,5 χρόνια. Ο πλανήτης δεν έχει ξαναγνωρίσει τέτοιες δυσκολίες μετά τον Β’ παγκόσμιο Πόλεμο.

Αυτή η στήριξη είναι προϊόν της οικονομικής μας πολιτικής. Το γεγονός ότι δεν συζητάμε εδώ και έξι-επτά μήνες καθόλου για τους λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας στα σπίτια, δεν έγινε στην τύχη. Δεν εξαφανίστηκε κάποια στιγμή ως μαγική εικόνα. Έγινε γιατί υπήρχε μια συγκεκριμένη πολιτική. Κάθε δυνατότητα που υπάρχει, αξιοποιείται με σωφροσύνη για να ωφεληθεί η κοινωνία και για να ανοίξουν δρόμοι ανάπτυξης και προκοπής για τον κόσμο”, είχε δηλώσει ειδικότερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα