Συνταγματική Αναθεώρηση: «Πραγματικές κυρώσεις» ζήτησε η Ν. Κασιμάτη για τους βουλευτές που διέρρευσαν το ψηφοδέλτιό της

Συνταγματική Αναθεώρηση: «Πραγματικές κυρώσεις» ζήτησε η Ν. Κασιμάτη για τους βουλευτές που διέρρευσαν το ψηφοδέλτιό της
Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίνα Κασιμάτη Eurokinissi

Η βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι η Βουλή πρέπει να δείξει «μηδενική ανοχή», ενώ έθεσε και την έμφυλη διάσταση του περιστατικού παρατηρώντας ότι ό,τι συνέβη έγινε σε βάρος μίας βουλευτίνας «κι όχι σε άλλους συναδέλφους που διαφωνούσαν».

«Πραγματικές κυρώσεις, ώστε να μην επαναληφθούν τέτοια φαινόμενα» ζήτησε η βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ Νίνα Κασιμάτη αναφερόμενη στο περιστατικό με την φωτογράφηση και διαρροή στα ΜΜΕ του ψηφοδελτίου της κατά την πρώτη ψηφοφορία για την Συνταγματική Αναθεώρηση από μέλη της εφορευτικής επιτροπής. Η Ν. Κασιμάτη επέκρινε έντονα τους τρεις βουλευτές που προχώρησαν σε αυτήν την κίνηση προσπαθώντας να δημιουργήσουν «εντυπώσεις», ενώ το σώμα των βουλευτών τους είχε εμπιστευτεί την σωστή τήρηση των κανόνων της διαδικασίας.

«Δεν νομοθετούμε μόνο, έχουμε υποχρέωση να δίνουμε και το παράδειγμα, δεν μπορούμε να επιτρέπουμε να υποβαθμίζονται κορυφαίες διαδικασίες» σχολίασε χαρακτηριστικά η Ν. Κασιμάτη ζητώντας δημόσια μομφή κατά των βουλευτών κι από την Βουλή να δώσει «παράδειγμα μηδενικής ανοχής». Υπενθυμίζεται ότι στο περιστατικό εμπλέκονται ο Χρήστος Καραγιαννίδης κι ο Δημήτρης Μπαξεβανάκης από τον ΣΥΡΙΖΑ κι ο Ιάσωνας Φωτήλας από την ΝΔ. Η Ν. Κασιμάτη απέδωσε το κίνητρο του περιστατικού σε πολιτικές διαφωνίες με την ίδια και σε «ιδεολογικό bullying».

Η Ν. Κασιμάτη έθεσε και την έμφυλη διάσταση του περιστατικού τονίζοντας ότι οι τρεις άνδρες συνάδελφοί της αποφάσισαν να κάνουν ό,τι έκαναν «σε μία γυναίκα συνάδελφο κι όχι σε άλλους συναδέλφους που διαφωνούσαν». Η Ν. Κασιμάτη προέτρεψε να σκεφτούμε, όταν τέτοια περιστατικά συμβαίνουν στην Βουλή με τις κατά τεκμήριο δυναμικές κι ανεξάρτητες βουλευτίνες, «τί μπορεί να συμβαίνει έξω από την Βουλή».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα