ΣΥΡΙΖΑ για Διαματάρη: “Fake αριστεία, δεν έχει πτυχίο από το Columbia”

ΣΥΡΙΖΑ για Διαματάρη: “Fake αριστεία, δεν έχει πτυχίο από το Columbia”
Ο Υφυπουργός εξωτερικών αρμόδιος για θέματα απόδημου Ελληνισμού Αντώνης Διαματάρης Eurokinissi

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει πως ο υφυπουργός Εξωτερικών Αντ. Διαματάρης δεν αποφοίτησε ποτέ από το Columbia, κάτι που αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα του ΥΠΕΞ. Ζητά την απομάκρυνσή του.

“Ο κ. Διαματάρης οφείλει άμεσα να προχωρήσει στις αναγκαίες εξηγήσεις. Οφείλει δηλαδή να δημοσιοποιήσει τον μεταπτυχιακό τίτλο που αναφέρει στο βιογραφικό του σημείωμα”, σημειώνει το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

“Η ελληνική κοινωνία δεν αντέχει άλλη fake αριστεία, ρουσφέτια και ψηφοθηρικές δοσοληψίες από την κυβέρνηση της ΝΔ”, τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή σειρά δημοσιευμάτων στον ομογενειακό Τύπο στις ΗΠΑ, τα οποία παρουσιάζουν στοιχεία που αμφισβητούν το βιογραφικό του υφυπουργού Εξωτερικών Αντ. Διαματάρη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, να απομακρύνει άμεσα τον Αντ. Διαματάρη, αλλά και να απολογηθεί στους πολίτες για την επιλογή του να τον τοποθετήσει, σε περίπτωση που ισχύουν τα δημοσιεύματα.

“Συγκεκριμένα, ενώ ο κ. Διαματάρης δηλώνει στην επίσημη ιστοσελίδα του ΥΠΕΞ κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου από το πανεπιστήμιο Columbia, τα δημοσιεύματα αναφέρουν, επικαλούμενα στοιχεία από το ίδιο το πανεπιστήμιο, πως ο κ. Διαματάρης δεν αποφοίτησε ποτέ, αλλά απλώς εγγράφηκε στο συγκεκριμένο πρόγραμμα!

Ο κ. Διαματάρης οφείλει άμεσα να προχωρήσει στις αναγκαίες εξηγήσεις. Οφείλει δηλαδή να δημοσιοποιήσει τον μεταπτυχιακό τίτλο που αναφέρει στο βιογραφικό του σημείωμα.

Σε διαφορετική περίπτωση, ο πρωθυπουργός, Κυρ. Μητσοτάκης, όχι μόνο πρέπει να τον απομακρύνει άμεσα, αλλά και να απολογηθεί στους πολίτες για την επιλογή του να τον τοποθετήσει. Η ελληνική κοινωνία δεν αντέχει άλλη fake αριστεία, ρουσφέτια και ψηφοθηρικές δοσοληψίες από την κυβέρνηση της ΝΔ”, καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα