ΣΥΡΙΖΑ για γαλλικές εκλογές: "Κίνδυνος για τη δημοκρατία η ακροδεξιά - Αναγκαίο να ηττηθεί η Λεπέν"

Σημαία με το λογότυπο του ΣΥΡΙΖΑ
Σημαία με το λογότυπο του ΣΥΡΙΖΑ ALEXANDROS MICHAILIDIS / SOOC

Τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των εκλογών στη Γαλλία σχολίασε μέσω ανακοίνωσής του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

"Τα αποτελέσματα των Γαλλικών εκλογών δείχνουν το μέγεθος του πολιτικού κινδύνου για τη δημοκρατία στην Ευρώπη που αποτελεί η ακροδεξιά", τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε ανακοίνωσή του σχετικά με τον πρώτο γύρο των εκλογών που έδωσε προβάδισμα στον Εμ. Μακρόν, φέρνοντας τη Μ. Λεπέν στη δεύτερη θέση για τη μεταξύ τους μονομαχία στις 24/4.

"Η ισχυρή παρουσία της Αριστεράς με το εξαιρετικά υψηλό ποσοστό Μελανσόν, τη στιγμή που οι υποψήφιοι των παραδοσιακών κομμάτων της Δεξιάς και της Σοσιαλδημοκρατίας σχεδόν εξαφανίστηκαν, είναι μια θετική είδηση. Ωστόσο είναι κρίμα που η πολυδιάσπαση της ευρύτερης Αριστεράς δεν επιτρέπει την είσοδό της στο δεύτερο γύρο, αντί της Ακροδεξιάς Λεπέν", συνεχίζει η Αξιωματική Αντιπολίτευση, ξεκαθαρίζοντας:

ADVERTISING

"Είναι αναγκαίο να ηττηθεί εκλογικά η Λεπέν. Όπως είναι αναγκαίο να ηττηθεί συνολικά η ακροδεξιά, στην Ευρώπη".

Εν συνεχεία, η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφέρει: "Αλλά δεν αρκεί μόνο αυτό. Πρέπει να ηττηθούν και οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές στην Ευρώπη. Η κυριαρχία του νεοφιλελευθερισμού οξύνει τις ανισότητες, τον κοινωνικό αποκλεισμό και την ανασφάλεια. Δίνει τροφή στις δυνάμεις του εθνικισμού και της ακροδεξιάς.

Οι προοδευτικές δυνάμεις μέσα από συνεργασίες και κοινούς αγώνες πρέπει να ανοίξουν τον δρόμο για μια Ευρώπη της δικαιοσύνης και της αλληλεγγύης. Η Ε.Ε. είτε θα είναι κοινωνική και δημοκρατική, είτε θα αποδιαρθρωθεί".

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΣΥΡΙΖΑ, Γαλλικές εκλογές
SHARE:

24Media Network