ΣΥΡΙΖΑ για Μενδώνη: Να απαντήσει στην Βουλή ως υπουργός, όχι ως ξεναγός

O Αλέξης Τσίπρας στο βήμα της Βουλής.
O Αλέξης Τσίπρας στο βήμα της Βουλής. EUROKINISSI

Απάντηση στην πρόσκληση που απηύθυνε η υπουργός Πολιτισμού στον Αλέξη Τσίπρα για ξενάγηση στην Ακρόπολη, δίνει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ

Ανακοίνωση με την οποία απαντά στην πρόσκληση που απηύθυνε η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη στον Αλέξη Τσίπρα για ξενάγηση στον Ιερό βράχο της Ακρόπολης, εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ το βράδυ της Πέμπτης.

Στην ανακοίνωση, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καλεί την υπουργό να απαντήσει στην Βουλή, στην επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε η  η τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ, Σία Αναγνωστόπουλου, και "κυρίως να απαντήσει στο ένα και απλό ερώτημα: Ισχύει ή όχι η Σύμβαση Δωρεάς που έφερε στη Βουλή με την υπογραφή τριών υπουργών, η οποία στο Άρθρο 9 με τίτλο «Αναφορά Δωρεάς» ορίζει ότι θα μπει ειδική μαρμάρινη επιγραφή με την αναφορά: «Ο ανελκυστήρας πλαγιάς και ο φωτισμός της Ακροπόλεως πραγματοποιήθηκαν με αποκλειστική χορηγία του Ιδρύματος Ωνάση επί υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη (Ιούνιος 2020)»".

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

"Αντί η κα Μενδώνη να προσπαθεί με επιστολές στον κ. Τσίπρα να διασκεδάσει τις εντυπώσεις για τα αίσχη που έχει κάνει στην Ακρόπολη, περιμένουμε να έρθει στη Βουλή και να απαντήσει στην επίκαιρη ερώτηση που της κατέθεσε η τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ Σία Αναγνωστόπουλου. Και κυρίως να απαντήσει στο ένα και απλό ερώτημα:

Ισχύει ή όχι η Σύμβαση Δωρεάς που έφερε στη Βουλή με την υπογραφή τριών υπουργών, η οποία στο Άρθρο 9 με τίτλο «Αναφορά Δωρεάς» ορίζει ότι θα μπει ειδική μαρμάρινη επιγραφή με την αναφορά: «Ο ανελκυστήρας πλαγιάς και ο φωτισμός της Ακροπόλεως πραγματοποιήθηκαν με αποκλειστική χορηγία του Ιδρύματος Ωνάση επί υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη (Ιούνιος 2020)».

Εάν ισχύει, είναι κοινή συκοφάντης και βέβηλη. Εάν δεν ισχύει, είναι προφανές πως μετά τη θύελλα αντιδράσεων, παραβιάζει τη σύμβαση που η ίδια υπέγραψε.

Ας αποφασίσει τι από τα δύο ισχύει και ας έρθει να απαντήσει ως υπουργός στη Βουλή και όχι ως ξεναγός του Αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Ακρόπολη".

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Αλέξης Τσίπρας, Λίνα Μενδώνη
SHARE:

24Media Network