ΣΥΡΙΖΑ: "Η κοινωνία δεν αντέχει άλλο τις παλινωδίες του Μητσοτάκη"

Κόσμος στην Αθήνα
Κόσμος στην Αθήνα AP

Άμεση αντίδραση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στα νέα μέτρα Μητσοτάκη. "Διακόπτης που ανοιγοκλείνει η κοινωνία για την κυβέρνηση", αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Για αποφάσεις που βαδίζουν στον ίδιο "δρόμο της αποτυχίας της" κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε ανακοίνωσή του μετά τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν από τον Στέλιο Πέτσα, κατόπιν απόφασης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Από την πλευρά της αντιπολίτευσης αναφέρουν πως η απόφαση για το άνοιγμα των σχολείων πάρθηκε χωρίς τη γνωμοδότηση των ειδικών, με την κυβέρνηση να "αντιμετωπίζει ως διακόπτη που ανοιγοκλείνει, χωρίς κανένα σχέδιο την κοινωνία", η οποία "δεν αντέχει άλλο τις παλινωδίες του κ. Μητσοτάκη".

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ:

"Η κυβέρνηση, έπειτα από δυο μήνες lockdown, συνεχίζει στον δρόμο της αποτυχίας με την πανδημία έκτος ελέγχου. Μέσα στον πανικό της, αντιμετωπίζει την κοινωνία ως διακόπτη που ανοιγοκλείνει, χωρίς κανένα σχέδιο. Αρνείται την ενίσχυση του ΕΣΥ, τα μαζικά δωρεάν τεστ για τους πολίτες, την απαραίτητη επίταξη ιδιωτικών κλινικών.

Συνεχίζει να μην λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους εργασίας. Προγραμματίζει άνοιγμα των σχολείων για άλλη μια φορά χωρίς να ακούει τους ειδικούς, χωρίς τα απαραίτητα μέτρα και τεστ για την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών.

Το μόνο που κάνει είναι να κατηγορεί τους πολίτες για τη δική της αποτυχία. Περιοριστικά μέτρα χωρίς σχέδιο, χωρίς ενίσχυση του συστήματος υγείας και χωρίς οικονομική ενίσχυση της κοινωνίας είναι καταδικασμένα να αποτύχουν.

Η κοινωνία δεν αντέχει άλλο τις παλινωδίες του κ. Μητσοτάκη."

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Μητσοτάκης
SHARE: