ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης δεν μπορεί να κάνει ούτε ανασχηματισμό

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης δεν μπορεί να κάνει ούτε ανασχηματισμό
Γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου Eurokinissi

Επίθεση από τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση με αφορμή τις νέες προσθήκες στο κυβερνητικό σχήμα και τις αναβαθμίσεις υφυπουργών

“Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την υγειονομική και την οικονομική κρίση. Σήμερα καταλάβαμε ότι δεν μπορεί ούτε ανασχηματισμό στη κυβέρνησή του να κάνει”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας τις προσθήκες στο κυβερνητικό σχήμα που το μεσημέρι της Τρίτης ανακοίνωσε ο Στέλιος Πέτσας.

Σύμφωνα με την Κουμουνδούρου, ο κ. Μητσοτάκης αφαίρεσε κάθε χαρτοφυλάκιο από τον Άδωνι Γεωργιάδη:
“Αφού δεν μπορεί να τον διώξει, τουλάχιστον μπόρεσε να του πάρει τις αρμοδιότητες, αφήνοντάς τον να παριστάνει τον υπουργό”, αναφέρει η ανακοίνωση και κάνει λόγο για επιβράβευση των κ. Πέτσα, Θεοχάρη και Βρούτση, η οποία, όπως τονίζεται επιβεβαιώνει την εκτίμηση ” ότι για όλα αυτά η βασική ευθύνη είναι αποκλειστικά του ίδιου του κ. Μητσοτάκη”.

“Μετά από τρεις προαναγγελίες ανασχηματισμών, που εντέλει ματαιώθηκαν, σήμερα αποφάσισε απλά να βάλει τρεις νέους αναπληρωτές υπουργούς και να αφαιρέσει κάθε χαρτοφυλάκιο από τον κ. Γεωργιάδη. Αφού δεν μπορεί να τον διώξει, τουλάχιστον μπόρεσε να του πάρει τις αρμοδιότητες, αφήνοντάς τον να παριστάνει τον υπουργό.

Κατά τα αλλά επιβράβευσε τόσο τον κ. Πέτσα και τη λίστα του, τον κ. Θεοχάρη που τα έκανε θάλασσα στον τουρισμό, αλλά και τον κ. Βρούτση του σκανδάλου της ψευτοκατάρτισης. Επιβεβαιώνοντας την εκτίμησή μας, ότι για όλα αυτά η βασική ευθύνη είναι αποκλειστικά του ίδιου του κ. Μητσοτάκη.

Η πολιτική κατεύθυνση, ωστόσο, που σηματοδοτεί, τόσο η αναβάθμιση του Θ. Σκυλακάκη όσο και η είσοδος του Π. Τσακλόγλου, προσώπων δηλαδή που ποτέ δεν έκρυψαν την εμμονή τους στην νεοφιλελεύθερη ατζέντα, δείχνουν τη στόχευση του κ. Μητσοτάκη για το άμεσο μέλλον.

Η ελληνική κοινωνία δεν έχει να περιμένει τίποτα θετικό από αυτήν την κυβέρνηση. Μόνο νέα αδιέξοδα για την οικονομία, υψηλή ανεργία, λουκέτα και μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, γιατί αυτό είναι το δόγμα νέων και παλιών κυβερνητικών στελεχών”, αναφέρει η ανακοίνωση.

Κυβερνητική απάντηση με αναφορά στο Γράμμο

“Την επόμενη φορά που θα κάνει αλλαγές στην κυβέρνηση ο κ. Μητσοτάκης θα ζητήσει την έγκριση του ΣΥΡΙΖΑ και για το χρόνο και για τα πρόσωπα. Ιδίως για εκείνα που συνεχίζει να βαφτίζει νεοφιλελεύθερα διαγράφοντας τη μακρά θητεία τους στην Κεντροαριστερά επειδή δεν μπορεί να χωνέψει ότι του έχουν γυρίσει την πλάτη” σχολιάζουν κυβερνητικοί κύκλοι αναφερόμενοι στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τις αλλαγές του κυβερνητικού σχήματος. “Με αυτά τα μυαλά ο δρόμος για το 3% είναι ανοιχτός. Με μια στάση στον Γράμμο…” προσθέτουν χαρακτηριστικά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα