ΣΥΡΙΖΑ: Ομολογία πρόχειρου σχεδιασμού από τον Β.Κοντοζαμάνη στη Βουλή

ΣΥΡΙΖΑ: Ομολογία πρόχειρου σχεδιασμού από τον Β.Κοντοζαμάνη στη Βουλή
Αντιδράσεις στον ΣΡΥΙΖΑ προκάλεσε το "θα δούμε" του αναπλρηωτή υπουργού Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη Eurokinissi

Θα δούμε τι θα κάνουμε» απάντησε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας στον Γιάννη Ραγκούση, όταν του επισήμανε τον κίνδυνο για το ΕΣΥ εάν υπάρξουν χιλιάδες αναστολές εργασίας υγειονομικών

‘Ως ομολογία του ότι η κυβέρνηση κινείται με την λογική του «βλέποντας και κάνοντας» στην διαχείριση της πανδημίας θεωρεί η αξιωματική αντιπολίτευση την απάντηση με περιεχόμενο το … «θα δούμε» που έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης στην Βουλή, στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Ραγκούση, για τυχόν προβλήματα επάρκειας προσωπικού στο ΕΣΥ που μπορεί να δημιουργήσει ο υποχρεωτικός εμβολιασμός των υγειονομικών.

Ο Γιάννης Ραγκούσης, κατά την διάρκεια της συζήτησης της σχετικής τροπολογίας έθεσε το ερώτημα: «Με δεδομένο ότι είναι χιλιάδες οι γιατροί και οι νοσηλευτές, που ακόμη δεν έχουν δεχτεί να εμβολιαστούν, τι θα κάνετε αν αυτοί εμμείνουν στην άρνησή τους; Εάν τους θέσετε σε αναστολή εργασίας ,όπως η Tροπολογία σας προβλέπει ,είναι προφανές ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας εν μέσω πανδημίας θα καταρρεύσει. Και τότε θα έχετε διαπράξει ένα τεράστιο έγκλημα σε βάρος της δημόσιας υγείας».

«Θα δούμε τι θα κάνουμε» ήταν η απάντηση του Βασίλη Κοντοζαμάνη, που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Γιάννη Ραγκούση. Όπως είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ: «Θα χρειαστεί να τροποποιήσετε αυτήν την τροπολογία, αλλά σ΄ αυτήν την περίπτωση να μη φέρετε την τροποποίηση στη Βουλή ,αλλά την παραίτησή σας ως Κυβέρνηση. Είμαστε κατηγορηματικά υπέρ του εμβολιασμού και υπέρ της υποχρεωτικότητάς του σε συγκεκριμένες κατηγορίες υγειονομικού προσωπικού . Είμαστε, όμως ,εναντίον της τροπολογίας σας για λόγους υπευθυνότητας και σοβαρότητας την οποία εσείς στερείστε».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα