LIVE ΕΙΚΟΝΑ: Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία για τη Συνταγματική Αναθεώρηση

LIVE ΕΙΚΟΝΑ: Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία για τη Συνταγματική Αναθεώρηση
Συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής Eurokinissi

Σε ψηφοφορία τίθενται 49 προτάσεις, οι 16 από τις οποίες έλαβαν περισσότερες από 180 ψήφους κατά την πρώτη ψηφοφορία. Παρακολουθείστε ζωντανά τη διαδικασία στη Βουλή.

Mε τους εισηγητές των κομμάτων άρχισε στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση για την Αναθεώρηση του Συντάγματος, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί το βράδυ με ονομαστική ψηφοφορία επί όλων των αναθεωρητέων διατάξεων που είχαν ψηφιστεί με πάνω από 151 ψήφους, από τη Βουλή, στις 14 Φεβρουαρίου.

Στη σημερινή συνεδρίαση δεν θα ανοίξει κατάλογος ομιλητών, αλλά θα πάρουν τον λόγο μόνο οι εισηγητές των κομμάτων, οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποί τους, μέλη του προεδρείου της Επιτροπής Αναθεώρησης και υπουργοί, ενώ μετά τη μία το μεσημέρι αναμένεται να μιλήσουν και πολιτικοί αρχηγοί.

Σε ψηφοφορία θα τεθούν 49 διατάξεις του Συντάγματος που, όπως συνέβη και με την πρώτη ψηφοφορία, πρέπει να λάβουν τουλάχιστον 151 θετικές ψήφους για να θεωρηθούν αναθεωρητέες. Οι 16 από αυτές τις διατάξεις έλαβαν περισσότερες από 180 ψήφους στην πρώτη ψηφοφορία προαναγγέλλοντας εξίσου ευρεία στήριξη και στην σημερινή ψηφοφορία.

Όσες διατάξεις λάβουν από 151 ως 179 θετικές ψήφους, θα πρέπει να αναθεωρηθούν με τουλάχιστον 180 ψήφους από την επόμενη Βουλή. Όσες διατάξεις λάβουν ευρεία στήριξη και τουλάχιστον 180 θετικές ψήφους, θα μπορούν να αναθεωρηθούν με τουλάχιστον 151 ψήφους. Αν κάποια από τις 49 προτεινόμενες διατάξεις λάβει 150 ή λιγότερες ψήφους, τότε δεν αναθεωρείται, όπως συνέβη στην πρώτη ψηφοφορία με το σύνολο σχεδόν των προτάσεων της ΝΔ, αλλά και με κάποιες από τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ που συνδέονται με την άμεση εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας από τον λαό.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα