Θ. Φωτίου: Στις εξαγγελίες του πρωθυπουργού ούτε ένα μέτρο για την κοινωνική προστασία

Θ. Φωτίου: Στις εξαγγελίες του πρωθυπουργού ούτε ένα μέτρο για την κοινωνική προστασία
Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θεανώ Φωτίου μαζί με την Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου κατέθεσαν ερώτηση για τα κρούσματα στις κατασκηνώσεις EUROKINISSI

"Ο μόνος που 'βαδίζει μπροστά και κοιτάζει ψηλά' για να μη βλέπει την πραγματικότητα είναι ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης", τόνισε η αναπληρώτρια τομεάρχης για την Κοινωνική Αλληλεγγύη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Θεανώ Φωτίου.

Στις χθεσινές εξαγγελίες του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη από το βήμα της 85ης ΔΕΘ, όπου μεταξύ άλλων ανακοίνωσε μειώσεις φόρων και εισφορών, πακέτο 7 μέτρων για τη νεολαία ανάμεσα στα οποία είναι και η παροχή πακέτων δεδομένων για "ατέλειωτο σερφάρισμα", δράσεις για την ακρίβεια, αλλά και την επιχειρηματικότητα, αναφέρθηκε η αναπληρώτρια τομεάρχης για την Κοινωνική Αλληλεγγύη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Θεανώ Φωτίου, ασκώντας σφοδρή κριτική.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε "ο μόνος που 'βαδίζει μπροστά και κοιτάζει ψηλά' για να μη βλέπει την πραγματικότητα είναι ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης", εξηγώντας πως η ομιλία του δεν περιελάμβανε "ούτε ένα μέτρο για την κοινωνική προστασία" και πως είναι "αόρατοι οι μεγάλοι χαμένοι της πανδημίας, γυναίκες, παιδιά, ανάπηροι, ηλικιωμένοι".

Συγκεκριμένα η κ. Φωτίου αναφέρει:

«Υποσχέθηκε προστασία του οικογενειακού εισοδήματος ο πρωθυπουργός που δεν ενίσχυσε ούτε με 1 ευρώ τα νοικοκυριά των μεσαίων και αδύναμων στρωμάτων κατά την πανδημία όπως έκαναν οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Υποσχέθηκε στα ακραία φτωχά νοικοκυριά του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος 50 εκατομμύρια τα Χριστούγεννα αντί για κοινωνικό μέρισμα 1,5 δισ. σε αδύναμα και μεσαία στρώματα που έδινε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Υπερηφανεύτηκε ότι όλα τα παιδιά βρήκαν θέσεις σε βρεφονηπιακούς σταθμούς και ΚΔΑΠ όταν άφησε φέτος εκτός 83.000 παιδιά.

Υποσχέθηκε καταπολέμηση της παιδικής παχυσαρκίας εκείνος που ονόμαζε συσσίτια τα σχολικά γεύματα μεσογειακής διατροφής και τα καθήλωσε στα 185.000 καθημερινά που του παρέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, αντί να τα επεκτείνει σε όλους τους 600.000 μαθητές των δημοτικών σχολείων.

Αντί για παιδική προστασία στους ανήλικους, παιδική εργασία και δωρεάν Gigabyte στο κινητό».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Μητσοτάκης ΔΕΘ, Κυριάκος Μητσοτάκης, Ομιλία Μητσοτάκη ΔΕΘ, ΔΕΘ, 85η ΔΕΘ, ΔΕΘ 2021, Θεανώ Φωτίου
SHARE:

24Media Network