Θεοδωράκης: Θα πιέσουμε για άμεση λύση στο πρόβλημα της ρύπανσης

Θεοδωράκης: Θα πιέσουμε για άμεση λύση στο πρόβλημα της ρύπανσης

Την υπόσχεση πως ο ίδιος και το κόμμα του θα πιέσουν σε όλα τα επίπεδα, έτσι ώστε να υπάρξουν άμεσες λύσεις και να περιοριστεί η ρύπανση, έδωσε στους κατοίκους της Σαλαμίνας που επισκέφτηκε το απόγευμα της Πέμπτης, ο Σταύρος Θεοδωράκης

Στη Σαλαμίνα, προκειμένου να έχει ο ίδιος πλήρη εικόνα για την έκταση της οικολογικής  καταστροφής, βρέθηκε σήμερα το μεσημέρι  ο Σταύρος Θεοδωράκης. Τον επικεφαλής του Ποταμιού συνόδευσε και ενημέρωσε εν πλω, σε σκάφος του λιμενικού, από τον αρχηγό του σώματος Αντιναύαρχο Σταμάτιο Ράπτη, ενώ είχε και τηλεφωνική συνομιλία με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου.

Στη Σαλαμίνα συναντήθηκε με τη Δήμαρχο Ισιδώρα Νάννου – Παπαθανασίου, ενώ περιόδευσε στο νησί με τον βουλευτή του Ποταμιού Γιώργο Αμυρά και ενημερώθηκαν από τους κατοίκους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν λόγω της οικολογικής καταστροφής που έχει προκληθεί από την πετρελαιοκηλίδα.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης μετά το τέλος της επίσκεψής του δήλωσε:

«Είναι προφανές ότι το πρόβλημα είναι πολύ μεγάλο και ότι οι κάτοικοι είναι πολύ θυμωμένοι γι΄αυτό που συνέβη και που διαταράσσει τη ζωή τους -και την επιχειρηματική τους δραστηριότητα αλλά και τη διασκέδασή τους. Μπορούν να γίνουν πολλά πράγματα. Κάποια γίνονται με καθυστέρηση, αλλά ο πανικός δεν είναι η λύση. Μιλήσαμε με τη Δήμαρχο και θα συνεχίσουμε να είμαστε σε επικοινωνία για το πώς θα μπορούσαμε να πιέσουμε για καλύτερες και γρηγορότερες αποφάσεις. Δεν πρέπει να παραμεληθεί η Σαλαμίνα. Προφανώς υπάρχουν και άλλα μέτωπα, αλλά αυτό το νησί που έχει τόσα προβλήματα και είναι πάντα περικυκλωμένο από πιθανές οικολογικές "βόμβες", θα πρέπει να έχει την προσοχή μας. Εμείς θα είμαστε εδώ. Θα προσπαθήσουμε, θα συνεχίσουμε να ελέγχουμε την κυβέρνηση, αλλά πάνω από όλα δεν πρέπει να δώσουμε μια αρνητική εικόνα της ευρύτερης περιοχής -σε όλους αυτούς που καραδοκούν και μιλούν για ένα κατεστραμμένο Σαρωνικό.Μπορούν να γίνουν πολλά πράγματα τις επόμενες μέρες. Εμείς θα είμαστε εδώ. Θα πιέσουμε για να παρθούν σωστές και γρήγορες λύσεις και να μειώσουμε τη ζημιά που έχει γίνει».

Από την πλευρά της η Δήμαρχος Σαλαμίνας ευχαρίστησε τον Σταύρο Θεοδωράκη για την παρουσία του στο νησί, αλλά και το ενδιαφέρον που επέδειξε το Ποτάμι από την πρώτη στιγμή, ενώ συμφώνησε μαζί του ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό να μην δυσφημιστεί το νησί ως τουριστικός προορισμός. Η Δήμαρχος Σαλαμίνας απηύθυνε έκκληση προς τις αρμόδιες αρχές να μην αποχωρήσουν οι δυνάμεις που βρίσκονται στην περιοχή, αλλά να ενισχυθούν και να βοηθήσουν ώστε να ολοκληρωθεί ο καθαρισμός των ακτών το συντομότερο δυνατόν.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Σταύρος Θεοδωράκης, Ποτάμι
SHARE:

24Media Network