Θεοδωράκης: Την παθαίνουμε σαν επαρχιακή ομάδα που παίζει με τη Μπαρτσελόνα

Press conference by the leader of the Potami (River) Greek party during the 81st TIF on September 14, 2016. /           81 , 14  2016.
Press conference by the leader of the Potami (River) Greek party during the 81st TIF on September 14, 2016. / 81 , 14 2016. SOOC

Συνέντευξη στην τοπική τηλεόραση της Ρόδου έδωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού, μιλώντας για τη διαπραγμάτευση, τη Συμφωνία της Μάλτας και την εξέλιξη των πολιτικών πραγμάτων το επόμενο διάστημα

«Όταν έχεις μία αδύνατη ομάδα, όπως είναι τώρα η ομάδα που μας κυβερνά, αυτή τελικά υπογράφει τα πάντα» δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης σε συνέντευξή του στο TV Κόσμος της Ρόδου και τους δημοσιογράφους Νεκταρία Μπίλλη και Κλεάνθη Λοΐζο.

«Οι διαπραγματεύσεις των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ καταλήγουν πάντα εις βάρος της κοινωνίας. Ο κ. Τσίπρας έχει συμφωνήσει ότι πάμε για πρόσθετα μέτρα», τόνισε και πρόσθεσε ότι μοναδική έγνοια της κυβέρνησης είναι πότε θα αρχίσουν να εφαρμόζονται τα μέτρα. «Ο κ. Τσίπρας προτιμούσε να εφαρμοστούν τα νέα μέτρα από το 2020 για να έχει ολοκληρώσει μία θητεία και μετά να έρθει ο λογαριασμός», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Οι διαπραγματεύσεις των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ καταλήγουν πάντα εις βάρος της κοινωνίας. Ο κ. Τσίπρας έχει συμφωνήσει ότι πάμε για πρόσθετα μέτρα

Ο Σταύρος Θεοδωράκης υπογράμμισε ότι «αποδεικνύεται από τις εξελίξεις ότι οι καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης φέρνουν ένα μεγάλο αρνητικό λογαριασμό στη χώρα» καθώς «καθυστερούμε και την παθαίνουμε σαν την επαρχιακή ομάδα που παίζει με την Μπαρτσελόνα».  Συγκεκριμένα μιλώντας για τις καταστροφικές συνέπειες των καθυστερήσεων αναφέρθηκε στο γεγονός ότι η χώρα φαίνεται να χάνει το τρένο του QE που θα έφερνε «πρακτικά φτηνότερο χρήμα για τη χώρα και για τις τράπεζες», στη «δημιουργία αβεβαιότητας στην οικονομία με αποτέλεσμα πολλές μεγάλες επενδύσεις να παγώσουν» και τέλος στην εκροή καταθέσεων από τις τράπεζες λόγω της ανασφάλειας που επικρατεί στη χώρα.

ADVERTISING

καθυστερούμε και την παθαίνουμε σαν την επαρχιακή ομάδα που παίζει με την Μπαρτσελόνα

Αναφορικά με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών ο επικεφαλής του Ποταμιού επεσήμανε ότι «ο κ. Τσίπρας θα δυσκολευτεί πάρα πολύ να κάνει εκλογές αν αρχίσουν να εφαρμόζονται αυτά τα μέτρα, καθώς είχε υποσχεθεί πριν λίγους μήνες ότι θα κλείσουν την αξιολόγηση χωρίς ούτε ένα ευρώ επιβάρυνση» και πρόσθεσε ότι ένα από τα μεγαλύτερα διαχρονικά προβλήματα της χώρας είναι ότι «οι πολιτικοί αντί να πάρουν το ρίσκο από την αρχή και να πουν αλήθειες στον κόσμο –ακόμα και δυσάρεστες αλήθειες- γίνονται δημαγωγοί».

η παρούσα κυβέρνηση είναι ο καλύτερος φίλος των εργολάβων

Ερωτώμενος για την υποτιθέμενη προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να πατάξει τη διαπλοκή και να «επαναστατήσει» απέναντι στους εργολάβους υπογράμμισε ότι «η παρούσα κυβέρνηση είναι ο καλύτερος φίλος των εργολάβων». «Προφανώς υπάρχει και μια πατρική σχέση γιατί πολλά από τα παιδιά που κυβερνούν σήμερα, όπως και ο κ. Τσίπρας, είναι γιοί εργολάβων. Η χώρα προφανώς έχει ανάγκη από μεγάλα έργα αλλά πρέπει όλα αυτά να γίνονται προς όφελος των πολλών και με καθαρές, διάφανες συμφωνίες» ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ποτάμι, Σταύρος Θεοδωράκης
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Θεοδωράκης για την Παγκόσμια ημέρα Ρομά: 'Οι περισσότεροι τους φωνάζουν γύφτους'

SHARE:

24Media Network