Θεοδωρικάκος: "1.500 άτομα επιχείρησαν να περάσουν την Τετάρτη από τον Έβρο - Οργανωμένο σχέδιο της Τουρκίας"

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος
Ο Τάκης Θεοδωρικάκος SOOC

Για "απειλή" από πλευράς Τουρκίας έκανε λόγο ο ΥΠΡΟΠΟ, κάνοντας μάλιστα και συγκρίσεις με το 2020, ενώ αποκάλυψε την απόπειρα 1.500 μεταναστών να εισέλθουν στη χώρα,

Για οργανωμένο σχέδιο προώθησης μεταναστών στα ελληνικά σύνορα από την πλευρά της Τουρκίας έκανε λόγο ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

"Χθες περίπου 1.500 άτομα επιχείρησαν να περάσουν στη χώρα μας από τα σύνορα στον Έβρο και επέστρεψαν πίσω όταν διαπίστωσαν την ισχυρή παρουσία μέτρων αποτροπής", είπε ο ΥΠΡΟΠΟ για να προσθέσει:

"Θέλω να είναι ξεκάθαρο, ότι οργανωμένο σχέδιο από την πλευρά της Τουρκία είναι προφανές ότι υπάρχει, σε πλείστες όσες περιπτώσεις τους φέρνουν οχήματα της τουρκικής στρατοχωροφυλακής. Δεν το λες ούτε αυθόρμητο, ούτε ανοργάνωτο αυτό".

Διευκρίνισε ωστόσο ότι η «απειλή» επί του παρόντος δεν έχει πάρει τη μορφή που είχε τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο του 2020. «Παρακολουθούμε στενά την κατάσταση για να μην επιτρέψουμε να υπάρξει το παραμικρό», σημείωσε.

Ο κ. Θεοδωρικάκος είπε επίσης ότι χθες συμφώνησε με τον Βούλγαρο ομόλογό του, ότι Αθήνα και Σόφια θα ενώσουν, θα συντονίσουν και θα ενισχύσουν τις προσπάθειές τους για να ανταποκριθούν στην κοινή πρόκληση της εργαλειοποίησης των μεταναστών από την Τουρκία.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μετανάστες, Τάκης Θεοδωρικάκος, Τουρκία, Έβρος
SHARE:

24Media Network